Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора

10-а Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя, Център за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора, организират Десета Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г. Събитието ще се проведе на открито на 13 май от 10:00 до 19:00 часа и на 14 май от 10:00 до 13:00 часа.

Ще се проведе на бул. „Цар Симеон Велики“ между пресечките на бул. „Митрополит Методий Кусев“ и бул. „Руски“.

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите, зрелостниците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучението в учебните заведения в Област Стара Загора, за новостите в професионалното обучение, както и за нуждите на бизнеса в региона.

В него ще се включат: Тракийски университет, Професионална гимназия по облекло и хранене „Райна Княгиня“, Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“, Професионална гимназия по електротехника и технологии „Георги Сава Раковски“, Спортно училище „Тодор Каблешков“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, Професионална гимназия по строителство и дървообработване „Инж. Недьо Ранчев“, Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, Средно училище „Христо Ботев“, Средно училище „Иван Вазов“, Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“, Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

Образователните институции ще представят чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други, професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в учебните заведения, както и новостите в професионалното образование, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

За трета поредна година се провежда паралелно и Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, която се радва на голям интерес от страна на ученици и родители. В нея се включват училищата от област Стара Загора, Тракийски университет и представители на бизнеса от региона, които чрез видеа представят професиите и специалностите, по които ще се извършва обучението в образователните институции, и потребностите на пазара на труда в региона. Видеата са публикувани на Фейсбук страницата на събитието – „Виртуална панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране“.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема