Ученици се включиха в кампанията „Да задържим младите хора в Стара Загора“

До 19 май продължава кампанията „Да задържим младите хора в Стара Загора“, която цели запознаването на завършващите ученици и студенти с възможностите за продължаващо обучение и последващото намиране на работа в областта на ИТ сектора в региона. До момента отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора, заедно с представители от Кариерния център, Тракийски университет и фирми от ИТ сектора, работещи в града, проведоха информационна кампания сред ученици от 11-и и 12-и клас.

Те са възпитаници на Средно училище „Васил Левски“, Средно училище „Иван Вазов“, Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, Езикова гимназия „Ромен Ролан“, Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Професор Минко Балкански“ и Природо-метематическа гимназия „Гео Милев“.

В рамките на кампанията учениците се запознаха с възможностите за кандидатстване в Тракийския университет, включително с новооткритата ИТ специалност, както и с изискванията и възможностите на работа в града на липите, представени от служители на ИТ компании, работещи в Стара Загора.

През миналата седмица се състоя първата по рода си работна среща Business to Business, която срещна на едно място представители на различни ИТ компании и фирми, работещи в различни сектори, които обсъдиха възможности за съвместно сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на Общината.

it copy

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема