Делегация от кипърския град Ларнака посети Стара Загора

Кипърска делегация, включваща кмета на град Ларнака Андреас Вирас, директора на на Alexander College Анди Лопас и директора по академичните въпроси Никодимос Лоизу, беше посрещната в Община Стара Загора от зам.-кмета Милена Желева. Посещението е по покана на ръководството на Тракийския университет, а домакин на визитата е деканът на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет проф. д-р Тодор Стоянчев.

 „Радвам се, че има толкова добро сътрудничество между образованието и местната власт в Ларнака. Нашият стремеж е да бъдем в синхрон по подобен начин с Тракийския университет – каза зам.-кметът по култура, туризъм и младежки дейности Милена Желева. – Работим активно по различни проекти и това вече дава добри резултати. Имаме много общи цели, но и дълъг път, който трябва да извървим. Вашият добър опит и практики ще бъдат изключително полезни и за двете институции“, допълни тя.

„Сътрудничеството с Кипър е естествено, защото имаме студенти от там. Продължаваме активно да работим към привличане на нови. Партньорството, което има в Ларнака, между университет и местна власт дава добри възможности за развитие на младите хора. Кметът г-н Вирас е находчив и иновативен в това отношение. Затова сме сигурни, че и тук може да вървим по този път“ – обобщи мотивите за поканата на кипърските гости проф. Стоянчев.

„Благодарим за посрещането и гостоприемството на Община Стара Загора. Очаровани сме от това, което видяхме“ – сподели кметът на Ларнака Андреас Вирас. „Отдаваме голямо значение на образованието и работата ни с университета е от първостепенна важност. Виждаме голямо бъдеще и залагаме на инвестиции в сектора. Разширяване на нашите партьорства е един от мотивите ни за посещението в Стара Загора. Имаме опит и знания в сферата на хуманната и ветеринарната медицина и ще си бъдем взаимно полезни както с Тракийски университет, така надявам се и с местната власт занапред“, допълни той.

Кметът на Ларнака получи пластика с герба на града, както и тематични подаръци, които да напомнят за старозагорската 8-хилядна история. Зам.-кметът Милена Желева прие сърдечно знака на Alexander College – плакет с лика на Александър Велики.

В срещата активно участие взеха още проф. д-р Костадин Костадинов, Георги Симеонов – директор на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ на Община Стара Загора и Наташа Койнарска – инспектор „Чуждоезиково обучение“ на Ветеринарномедицинския факултет на Тракийския университет.

IMG 0676

IMG 0672 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема