145 икономисти се дипломираха в Стопанския факултет на Тракийски университет

145 икономисти се дипломираха в Стопанския факултет на Тракийски университет

С тържествена церемония Стопанският факултет на Тракийски университет – Стара Загора дипломира своите 145 абсолвенти. Те завършват специалностите „Аграрна икономика“, „Регионална икономика“ и „Бизнес икономика“ – бакалаври, а магистрите са в специалностите „Финанси и счетоводство на фирмата“, „Икономика и управление на бизнеса“, „Икономика и мениджмънт на човешките ресурси“, „Икономически анализи и проекти за регионално развитие“, „Икономика на алтернативния туризъм“ и „Бизнес информационни технологии“.

Средният успех на бакалаврите е много добър 4,84, а на магистрите – 5,37.

Ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков пожела на абсолвентите успешна реализация и им благодари за избора на висше учебно заведение. „Гордейте се, че сте били студенти на Тракийския университет и на един от най-бързо развиващите се факултети. Уверявам Ви, че в почти във всички общински, държавни, частни и НПО структури, тук работят наши възпитаници, които имат много добро кариерно развитие и пример затова е г-жа Жулиета Върлякова, която е заместник-министър на труда и социалните грижи и е тук сред нас. Желая Ви да бъдете здрави, да бъдете оптимисти и знайте, че по-доброто предстои! Успех и попътен вятър!“ – каза в приветствието си доц. Ярков.

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Блага Стойкова поздрави най-младите икономисти: „Скъпи абсолвенти, сърдечно Ви благодаря за Вашето активно участие в учебната и научно-изследователската дейност, за Вашето участие с доклади в конференции, които провеждаме, за спортната и художествената самодейност, в която активно участвахте. Ние – Вашите преподаватели сме горди с Вашата активна позиция и с чувството Ви за отговорност, проявено през годините на Вашето обучение и сме убедени във Вашата ефективна реализация като висококвалифицирани специалисти в сферата на националната икономика. Желаем Ви много сили и успех в професионалната реализация, бъдете здрави щастливи! На добър час и знайте, че вратата на Стопански факултет винаги е отворена за Вас!“

Поздравления бяха отправени още от Жулиета Върлякова – заместник-министър на труда и социалната политика, Милена Желева – заместник-кмет на община Стара Загора, арх. Банко Банов – заместник областен управител на Стара Загора.

На церемонията присъстваха ректорското, декански и директорски ръководства на Тракийския университет, представители на местната и държавна власт, на икономически институции, фирми, банки и застрахователни компании.

Сред завършващите специални грамоти и подаръци от домакини и гости получиха 23-ма отличници.

ikonomisti

DSC 2406

DSC 2322

ikonomisti 1

DSC 2338

DSC 2448

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема