Детски смях и песни огласиха Стара Загора на 1 юни

Най-любимият ден за децата – 1 юни, в Стара Загора започна с пъстро тържество на старозагорските детски градини. Традиционното отбелязване на Международния ден на детето отново събра най-малките старозагорци в парк „Пети октомври“, където близо три часа продължи концертът на 22 от детските градини в общината. Събитието откриха две от дечицата на ДГ № 6 „Камбанка“ - Димитър и Пресияна. Специален гост на празника беше Пипи Дългото чорапче.

В образа на емблематичния детски герой влезе Яница Бакоева, част от екипа на отдел „Образование“ на Община Стара Загора.

Поздрав към най-малките старозагорци отправи началникът на отдела Станимира Димитрова. „На всички малки и вече пораснали деца – честит празник! За мен е удоволствие да ви поздравя, защото днес празнуваме всички. Пожелавам ви да сте здрави, забавлявайте се и продължавайте безспир да дарявате красиви емоции на вас и всички около вас. Радвайте се на живота и откривайте нови неща.

Подкрепяйте децата си и бъдете щастливи“, каза тя по време на откриването на концерта. Димитрова благодари на колегите си от отдела, които всяка година с трепет очакват и помагат за организацията на тържеството.

Най-любознателните малчугани участваха в игри и получиха награди, а няколко от тях и правото да издават кралски заповеди за един ден. Първата Царица на децата бе малката Изабела, която издаде декрет, че на днешния ден всички майки трябва да бъдат послушни.

Малки изследователи търсиха артефакти и научаваха интересни подробности от работата на Регионалния исторически музей, други се изумяваха от възможностите на роботите и електрониката. Сръчни детски ръце сътворяваха бижута, свещи, картини и сапунчета.

Любопитни погледи бяха вперени в Слънцето и активността му, а природолюбителите се запознаха с част от обитателите на Спасителния център за диви животни „Зелени балкани“. Една от най-големите атракции бе появата на специални полицейски кучета, които пред впечатлените детски очи, изпълняваха командите на служителите на реда. Атрактивни снимки за спомен запечатаха влизането в истинска пожарна кола на най-смелите старозагорчета.

Втора Тунджанска бригада отвори вратите на Военно формирование 48 430 за разходка и игри.

Творчество, песни, танци и слънчево настроение изпълва градското пространство днес. С вход свободен от 17:30 часа е и постановката за най-малките театрални фенове на Държавен куклен театър - „Джелсомино в страната на лъжците“ по Джани Родари.

На сцената пред Община Стара Загора, от 18:00 часа, ще подарят музика и талант ДЮССИ „Allegra“, а от 18:30 часа, в парк „Артилерийски“ – юг, танцовите школи при НЧ „Настроение 2017“ и ДЮТС „Броеничка“ ще сътворят фоклорна магия.

По повод 1 юни, утре, в парк „Артилерийски“, от 17:00 часа, ще се проведе детски празник със занимателни игри и състезания – „Играй с приятели офлайн“. Организатори са Лайънс клуб – Стара Загора.

1 juni 2

1 juni 1

www.infoz.bg  www.infoz.bg