Уикенд в Стара Загора, изпълнен с много събития

Джаз фестивал, хорово надпяване, Алея на художниците и още... Това предвижда програмата на инициативата „Уикенд събития под липите“ за идните почивни дни. Съботният ден предоставя на старозагорци Хоров фестивал, който ще започне в 10:00 часа в залата на Драматичен театър „Гео Милев“. На същото място от 16:00 часа ще се надпяват участниците в Хоровия фестивал. Входът е свободен. Арт инициативата под кестените в парк „Пети октомври“ - Алея на художниците, няма да се проведе при неблагоприятни метеорологични условия.

От 10:00 часа стартира и поредният безплатен градски тур пред Туристическия информационен център.Участниците в него ще преминат „От Августа Траяна към Берое – градът между две епохи“.

В третия финален ден на Джаз фестивал Стара Загора ще се състои „Джаз за деца“, което в събота ще дари на най-малките старозагорци букет от мелодии в 18:00 часа на Античен форум „Августа Траяна“. Час по-късно започва финалният концерт и магията на големите оркестри. Роял Дикси Бенд – Велико Търново и Военният биг бенд Стара Загора с диригент кап. Цветомир Василев ще партнират със солистите и любимци на публиката Милица Гладнишка и Цветомир Цанков, както и водещите тромпетисти Михаил Йосифов и Венцислав Благоев.

В неделя ще се проведе Регионален етап за област Стара Загора за излъчване на участници в XII Национален събор на народното творчество „Копривщица“. Музикантите ще се представят в залата на НЧ „Св. Климент Охридски“ от 9:30 часа.

. Вечерта ще бъде огласена и озарена от вокално студио „Усмивки“, които канят старозагорци на „Евъргрий концерт“ от 18:30 часа в залата на Културен център „Стара Загора“.

9 12 uni 2022

www.infoz.bg  www.infoz.bg