Творците от Международния пленер по живопис „Дружба“ показват творбите си в зала „Байер“

Творците от Международния пленер по живопис „Дружба“ показват творбите си в зала „Байер“

Oфициално беше открита изложбата на 26-ото издание от Международния пленер по живопис „Дружба“. Творбите си представиха 8-те талантливи участници, потопили се в магията на Стара Загора и запечатали с бои най-силните си впечатления. Художниците получиха грамота за участие, както и юбилеен плакет с автор Тодор Ковачев, който също е част от тазгодишното издание на емблематичния пленер.

„Удоволствие е за мен отново да бъда сред вас! Сърдечно благодаря за участието на творците в този така авторитетен форум, съпровождан от дългогодишна история и се надявам споменът да остане скъп за вас, да споделяте видяното и преживяното в нашия град. Пожелавам още творчески успехи, незабравими моменти и просперитет“, каза по време на събитието началникът на отдел „Култура“ на Община Стара Загора Диана Атанасова. „Събитието се превърна в традиция за Съюза на българските художници в града на липите, а Община Стара Загора отново даде своята подкрепа“, допълни тя.

Експозицията ще остане до края на месеца в изложбена зала „Байер“ в Стара Загора на разположение на всеки, който има желание да се наслади на майсторските творби, съобщиха от пресцентъра на Общината.

IMG 3290

IMG 3322

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber