Зоопаркът в Стара Загора отваря врати на 24 юни с модерна визия

Зоопаркът в Стара Загора ще отвори врати след цялостното си обновяване на 24 юни. Това съобщи кметът на общината Живко Тодоров. Зооградината изчакваше своя лиценз от Министерството на околната среда и водите, за да разкрие пред старозагорците и гостите на града модерната си нова визия. Любимото и емблематично място, което се намира в сърцето на най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, ще посрещне първите си гости в петък.

zoopark copy

Входът ще бъде свободен, а работното време ще започне от 10:00 часа.

На 25 юни (събота), от 11:00 часа е предвидено официалното откриване на Зоопарк Стара Загора. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Покана за присъствие имат представителите на местната и държавната власт, Фондът за устойчиви градове – институцията, финансираща проекта за цялостното ремонтиране на зоокъта, Тракийският университет, както и фирмата изпълнител на дейностите и всички приятели на Зоопарка.

Посетителите ще могат да започнат своята обиколка по реновираните алеи в съботния ден от 9:00 часа. Входът ще бъде безплатен, а изходът ще бъде затворен в 20:00 часа. И двата празнични за зоокъта дни ще са изпълнени с много изненади, игри, подаръци и усмивки.

От неделя – 26 юни, Зоопаркът ще работи с обичайното си работно време. Билети могат да се закупуват от 8:30 до 19:30 часа. Входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за посетители от 7 до 18 години и безплатно за деца до 7-годишна възраст.

Зоопаркът доби съвременен облик, съчетавайки зони за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. В него могат да се видят около 400 животни от 80 вида, представители на фауната на почти всички континенти.

www.infoz.bg  www.infoz.bg