Инвестиция в образованието на децата и младите хора

Най-голямото богатство за всеки град са децата и младите хора, защото ако няма добре подготвени и качествени кадри, той няма бъдеще. Инвестицията в образованието е много важна и тя се връща многократно, затова влагаме сериозни средства в подобряването на материалната база. Това е разбирането на Живко Тодоров.

Теза, изказана с подобни думи, не е нещо нещо ново. Волята за решаване на проблемите в образованието в община Стара Загора обаче е видима през последните 4 години по време на кметския мандат на Живко Тодоров. И той има пълното право да говори уверено за резултатите и за направеното и да гледа напред. "Образователната инфраструктура в града не беше в добро състояние и това ни провокира да отделим немалък финансов ресурс, за да осигурим подходящи условия в училища и детски градини" – казва Живко Тодоров.

Община Стара Загора - инвестиция в образованието на децата и младите хораНе са малко децата, родителите им и учителите, които знаят какво конкретно стои зад тези думи – примерите са много.

Предстои откриване на основно ремонтираната сграда на Природоматематическата гимназия "Гео Милев". Дейностите се изпълняват много качествено от старозагорски фирми. Сериозно обновяване се извършва в 13-о Основно училище и в училище "Георги Райчев". Ремонти се извършват в няколко детски градини. Стара Загора е сред малкото градове в страната, които могат да се похвалят с изграждането на нови детски заведения. През септември 2014 г. беше открита новоизградената детска градина "Камбанка" - първата след 1989 г. Средствата в размер на 2,2 млн. лева бяха осигурени от първото правителство на Бойко Борисов през 2012 г., обясни с факти Живко Тодоров.

Беше изграден и Общностен център за социални услуги, в който получават подкрепа и деца с различни образователни потребности. Там те се намират в интегрирана обстановка заедно със своите връстници и много по-лесно се адаптират в обществото. Само преди дни в Стара Загора отвори врати и Международен младежки център – с удобна и модерно оборудвана база.
Част от проектите за подобряването на образователната инфраструктура бяха планирани и започнати по времето на предходния мандат – уточни Живко Тодоров. Той има волята да използва всички възможности е да продължи инвестициите в сферата на образованието и в бъдеще. Затова поиска подкрепата на старозагорци в настоящата кампания за местни избори.

"Всеки инвестиран лев за инфраструктурата и дейности, които са свързани с децата на Стара Загора ще даде в бъдеще своя ефект. Ако хората ни гласуват доверие, ще продължим и през следващите четири години да развиваме в образованието" – каза кандидатът за втори кметски мандат на ГЕРБ Живко Тодоров.

obrazovanie detza

infoz autor  Илко Груев | www.infoz.bg

На подобна тема