Зоопаркът в Стара Загора отвори врати

Зоопаркът в Стара Загора отвори врати

Стотици нетърпеливи старозагорци и гости на града си подариха петъчна разходка из най-привлекателното място в него. Зоопаркът на града официално отвори врати на 24 юни 2022 г. след цялостното си обновяване. Първият, прекрачил прага на реновираната зооградина беше малкият Симеон. Посрещнаха го ръководителят на Зооградината д-р Ивелина Илиева, както и началниците на общинските отдели „Култура“ Диана Атанасова и „Туризъм и младежки дейности“ Маргарита Крумова. Той, както и всички деца днес, получиха специален стикер – „Приятел на Зоопарк Стара Загора“.

Най-голямо щастие се четеше в лицата на най-малките. Развълнуваните малчугани с любопитство се запознаха с около 400 обитатели на зоокъта, разположен в сърцето на парк „Митрополит Методий Кусев“.

В първия се ден Зоопаркът ще работи до 19 часа, а в събота отваря за гости още в 9 сутринта. От 11.00 часа, в събота, е предвидено официалното откриване след мащабния ремонт. То ще започне с водосвет от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. В празничната програма са включени различни арт дейности и забавления. На импровизирана сцена, насред боровите дървета, ще танцуват Общинският фолклорен ансамбъл, ще пеят и танцуват малките таланти от ДФА „Траянци“ при Център за подкрепа и личностно развитие и Воклана студия „Розов свят“ при Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1858“. Специална демонстрация са приготвили и малките представители на Прабългарска школа „Бага-тур“.

Много настроение и усмивки ще носи кът за грим и рисунки, където на всяко детско лице ще оживее животинче по избор. Кът за творчество ще кани всички любители на майсторенето на красота със сръчност. Малко след 12.00 часа, Държавен куклен театър ще привлече погледите на малките куклолюбци с веселата и поучителна приказка „Задави се Меца“.

В сутрешните часове и Катеричката Кипи ще подскача из алеите, за да подарява символични подаръци на гостите. Туристическият информационен център също ще се включи с брошури и повече информация какви са възможностите за интересно прекарване на времето под липите.

Входът за Зоопарка в събота, 25 юни, остава свободен. От неделя, 26 юни, работното време ще бъде от 8:30 до 19:30 часа, а входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за всички от 7 до 18 години, а за малчуганите до 7 години си остава безплатен.

Заповядайте! – призовават от Община Стара Загора.

IMG 3904

IMG 3820

IMG 3908

IMG 3827

IMG 3885

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24