В Стара Загора ще се проведе безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“

На 23 юли (събота), от 9:30 часа, ще се проведе поредната вълнуваща обиколка от инициативата „Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Темата на маршрута е „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“. Разказът на Мария Камишева, уредник „Антична археология“ в Регионалния исторически музей в Стара Загора, ще върне времето назад, за да разкрие прехода между Класическата римска епоха и Късната античност.

Любителите на историята ще се запознаят с интересни факти за създаването и устройството на град Августа Траяна, както и с важните промени, които настъпват в живота на хората.

От IV до VI век Варварските нашествия, възходът на новата християнска религия, произходът на името Берое са само част от интригуващите теми, които ще бъдат засегнати по време на разходката до археологически обекти, свидетели за събитията от тази знакова историческа епоха.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център, под надслов „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“, се осъществява с помощта на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Желаещите могат да:

  • последват линка към формата за записване
  • позвънят на телефон: 042/ 62 70 98
  • отидат на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27).
  • tur 23

www.infoz.bg  www.infoz.bg