В Стара Загора през август - арт, кулинария, музика и танци

Културният афиш на Община Стара Загора за август е наситен с изложби, музика и градски турове. Месецът започва с живописна Юбилейна изложба на Тодор Ковачев. Експозицията ще бъде представена в изложбена зала „Байер“ от 18:00 часа. На 3 август в Художествената галерия от 18:00 часа ще бъде открита изложба, посветена на 90 години от рождението на художника Иван Кирков (1932 - 2010).

Предстоящият летен месец ще радва децата и с Летни ателиета в регионалната библиотека и историческия музей.

11 август е запазен за първия фестивал на комедията Comedy festival Stara Zagora. Събитието, което ще донесе безброй усмивки и емоции, ще започне от 21:00 часа в Културен център „Стара Загора“.

Кулинарна работилница Evia`s kitchen ще очаква любители на здравословните и бързи рецепти на 13 август от 10:00 часа на Кестеновата алея в парк „Пети октомври“. „Дон Домат – царят на зеленчуците“ ще честват също в събота – 13 август, от 10:30 часа в старозагорското село Горно Ботево.

На 19 август площадът пред Община Стара Загора ще се превърне в сцена отново за „Училище по танци“. Латино фиестата е с начален час 19:30 часа.

От 20 до 26 август ще се проведе Шести международен арт симпозиум „Безгранично изкуство“.

Краят на месеца е запазен за XVI Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“.

plakat august 2022

www.infoz.bg  www.infoz.bg