Международният младежки център в Стара Загора създава първата у нас образователна ескейп стая

Международният младежки център (ММЦ) в Стара Загора е подготвил за 12 август – Международен ден на младежта, богата програма. Старозагорският център е и първият у нас, който създава образователна ескейп стая на своя територия. Тя ще носи името „ЯМЕЗ“, зад което се крие любопитна история, а нея ще разгадаят най-смелите, впуснали се в предизвикателството на загадките и логическото мислене.

mmc

Участието ще изисква предварително записване на отбори от двама до четирима души, които ще имат възможност да се включат в заниманието от 10:00, 12:00, 14:00 или 16:00 часа. Този тип стаи със загадки представляват физическа игра в реално време, отбор от няколко човека разполага с определен период от време за решаване на последователни питанки, с което успява да „се измъкне“. „Загадките“ могат да са логически, математически, лингвистични, да са свързани с проява на наблюдателност, комбинативност, съобразителност, ориентация в пространството, чувство за време, както и отборен дух. В нито един аспект от играта не са необходими използването на физическа сила или специални познания, напомнят от Центъра. Записването и повече информация са достъпни тук.

Екипът на Центъра е подготвил и други занимания, с които да отбележи празника на младежта. От 12:00 до 19:00 часа приятната и хладна трапезария на ММЦ ще бъде отворена за феновете на настолни игри - CATAN, DixIt, Сказание, Axis vs Allies 1941, Баталия, шах, табла и други.

Турнир по асоциации ще предизвика мозъка и умението да се служи с малко, но правилните думи и знаци. Началото е от 17:00 часа, а записването е от 17:00 часа. Необходимо е да имате и съотборник.

От 19:30 до 20:00 часа ще се състои представяне на талантите, които носят и развиват у себе си младежите, посещаващи Центъра.

От 20:00 часа ще започне и любимото кино на открито. До 22:30 часа ще има прожекции на подбрани въздействащи видеа, филмовите продукции на клуб „Филмарите“, най-провокиращите филми от „Ученически кинофест – Стара Загора“ и лента-изненада.

www.infoz.bg  www.infoz.bg