В Университетска болница се създава единственият в страната Център за лечение на остро кожно заболяване

В Университетска болница се създава единственият в страната Център за лечение на остри кожни заболявания

В Клиниката по кожни и венерически заболявания в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора се създава единственият в България Експертен център за лечение на акне инверза, чрез прилагането на най-съвременния хирургичен метод.

Университетската болница в Стара Загора е поканена да участва и в Международната експертна мрежа по проблемите на острото дерматологично заболяване, от което е засегнато около 1% от населението.

То се характеризира с хронично повтарящи се абцеси, в областта предимно на слабините и гърдите, които затрудняват движението и оставят груби белези при младите хора.

Това съобщи ръководителят на клиниката проф. д-р Евгения Христакиева, която е домакин на Шестата научно-практическа конференция по дерматология и винерология, която ще се проведе от 2 до 4 октомври 2015 г. на Старозагорските бани.

На 1 октомври 2015 г. в старозагорската клиника за втори път бяха направени в България операции на акне инверза от съвместен екип от дерматолози от Берлин и Университетска болница. Немските специалисти, които участваха в интервенцията са водещи в прилагането на най-успешния метод на лечение на заболяването.

Има 7 пациенти от България, които се преминали по няколко операции в Берлин и са напълно излекувани. Сред тях е Йордан, който 7 години е търсил спасение в Гърция и Италия и след пет операции в Германия е напълно излекуван. Той благодари на екипите на проф. Христакиева и на проф. Петер Кол - ръководител на Университетската клиника "Вивантес" в Берлин.

Проф. Кол е и сериозен дарител за лечението на българските пациенти, защото то е скъпоструващо, каза проф. Евгения Христакиева.

Проф. Кол заяви, че се радва, че благодарение на Клиниката по и венерически заболявания в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора, съвременният метод на лечение на дерматологичното заболяване е внедрен и в България и се прилага успешно.

kozhni zabolyavaniya 02

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bgТеми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор