„Неразказани истории по правите улици“ отново през почивните дни в Стара Загора

На 27 и 28 август, от 9:30 часа, ще се проведат традиционните безплатни градски турове от поредицата „Неразказани истории по правите улици“. Началната спирка на завладяващото пътешествие е Туристическият информационен център в Стара Загора. Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще поведе участниците на една вълнуваща разходка по една от най-значимите улици за града – бул. „Митрополит Методий Кусев“.

Ще бъдат разказани и видени някои от скритите кътчета на улицата, потапяйки в необятните истории на нашите прадеди. Посетителите ще имат възможност да разберат как се е променяла във времето улицата, какви хора са живели там и как бул. „Митрополит Методий Кусев“ се е превърнала в свидетел на изминалото време по правите улици.

Местата в групите са ограничени до 20 човека. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 28 август – минимумът за група е 8 човека, при по-малко записани, турът няма да се състои.

Всички желаещи да се включат в приключението трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или тук.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център Стара Загора под надслов „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“ се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“ - Стара Загора.

tur ulutsa

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема