Община Стара Загора организира поредния безплатен градски тур

На 3 септември от 9:30 часа ще се проведе безплатен градски тур по следите на времето в Стара Загора. Началната спирка на завладяващото пътешествие под наслов „Часовниците на Стара Загора“ е Туристически информационен център. Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще разкрие историята на някои от най-известните часовници в Стара Загора, както и тайната на точното време - част от живота на известни старозагорски часовникари.

Участниците ще се потопят в магията на времето и ще пътуват до миналото столетие. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център – „Стара Загора - неразказани истории по правите улици“, се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески" - Стара Загора.

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център (бул. „Руски“ № 27), на тел. 042 62 70 98, или като попълнят заявка.

gradski tur

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема