Улицата на занаятите привлича много посетители в Стара Загора

Над 20 дипломирани майстори занаятчии от цялата страна представят своите произведения на Улица на занаятите в Стара Загора. Тя е разположена на бул. "Руски", в източния край на парк "Пети октомври". Изложението е посветено на празника на града - 5 октомври.

diana tzintzarska stara zagora ovtza"Има представители на всички основни занаяти, а майсторите, които са дошли за украсят със щандовете си нашия парк, са сред най-добрите в България" - съобщи Диана Цинцарска, майстор занаятчия от Стара Загора. Тя се занимава с вълнопластика и от естествения продукт може да сътвори всичко - животни, цветя, кукли...

Посетителите на Улицата на занаятите имат възможност да видят непознат декупаж на икони, изработени в Черногорската школа, както и предмети от руско топено стъкло - дело на украински майстор. Присъствие ще има на бижутери, но майстор-ножар,кожари и др.

На Улицата на занаятите в Стара Загора има майстори от Русе, които произвеждат и обработват кратунки, от които създават различни предмети - от сувенирни купи до детски играчки.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24