Община Стара Загора организира безплатен градски тур „Старите сгради разказват“

И този септември жителите и гостите на Стара Загора могат да пропътуват 100 години назад във времето. На 10 и 11 септември от 10:00 часа пред Туристически информационен център ще започне завладяващата обиколка „Старите сгради разказват…“В нея ще чуете срамежливи любовни истории, ще прочетете неизпратени писма и картички.

Ще откриете забавни навици и традиции от всекидневието на старозагорци, живели преди повече от 100 години. Маршрутът включва познати места с интригуваща история и непознати местни кътчета, които ще видите през погледа на предците ни.

Екскурзовод и през тази седмица ще бъде градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева, която ще разкрие вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за Вас начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, или като последват линка към формата.

Местата в групите са ограничени до 20 души. Записването ще бъде преустановено при достигане на лимита за всяка група. За 11 септември – минимумът за група е 8 души, при по-малко записани турът няма да се състои.

tur sgradi1

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема