1401 първокласници прекрачват училищния праг в община Стара Загора

Първокласниците, които за първи път ще прекрачат прага на училищата в община Стара Загора, са 1401. В града най-малките ученици са 1302, като най-много са в Основно училище „Кирил Христов“, Пето основно училище „Митьо Станев“ и Шесто основно училище „Свети Никола“. За всички тях по традиция са подготвени изненади – музикален диск „Подадена ръка“, специално издание на Община Стара Загора, с поздрав от кмета Живко Тодоров, по музика и текст на почетния гражданин на Стара Загора фолклориста акад. Крум Георгиев.

parvi klass

Учениците ще получат и подарък тетрадки от Фен клуба на Професионален футболен клуб „Берое“, както и безплатен билет за срещата на отбора с тима на „Левски“.

Всички училища на територията на общината са в готовност за откриването на новата учебна година, съобщават още от отдел „Образование“. В двете изцяло ремонтирани учебни заведения – Средно училище „Христо Ботев“ и Средно училище „Васил Левски“, на 15 септември 2022 г. ще удари първият звънец.

По инициатива на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, за поредна година, общественият транспорт, обслужван от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“ в Стара Загора ще бъде безплатен за всички ученици в първия учебен ден – 15 септември 2022 г.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24