Николай Киров е назначен за старши треньор на „Берое“

Николай Киров официално е назначен за старши треньор на Професионален футболен клуб „Берое“. Той ще ръководи тима в предстоящата среща със „Славия“. Наставникът ще изведе отбора за своята първа тренировка на 14 септември. В неговият екип ще бъдат още Иван Кочев (помощник-треньор), Тихомир Тодоров (треньор на вратарите) и Атанас Колев (кондиционен треньор).

nikolaj kirov

Николай Киров е на 47 години, роден е в Пловдив. В треньорската си кариера е водил отборите на „Марица“, „Спартак“ (Пловдив), „Ботев“ (Пловдив), „Арда“ и ЦСКА 1948. Като наставник е носител на Купата и Суперкупата на България и двукратен финалист в турнира. Киров бе избран за „Треньор номер 1 в България“ за 2020 г. Като футболист играе на поста вратар в отборите на „Марица“, „Ботев“ (Пловдив) и „Добруджа“.

beroe

Иван Кочев ще бъде пръв помощник на новия наставник. Като футболист той играе на поста защитник. Сребърен медалист и четирикратен бронзов медалист от шампионата с отбора на „Ботев“ (Пловдив). Бивш национал на България.

Тихомир Тодоров ще отговаря за подготовката на вратарите. Той има опит на тази позиция в „Нефтохимик“, „Ботев“ (Пловдив), Китай и ЦСКА 1948.

За физическата подготовка ще отговаря Атанас Николов. Той е бивш състезател и треньор на дълъг скок и има опит като кондиционен треньор в „Ботев“ (Пловдив) и ЦСКА 1948.

 Всички от ПФК „Берое“ пожелават много успехи и победи на новия треньорския екип!

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg