Общински служители почистиха и освежиха кътове за отдих в Стара Загора

Общински служители почистиха и освежиха кътове за отдих в Стара Загора

Близо 60 служители на Община Стара Загора се включиха в акцията, посветена на националната кампания „Да изчистим България заедно“. Почистването на зелени площи и пътеки из най-красивия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, събра десетки чували с пластмасови чашки, опаковки от сладкиши и снаксове, безброй угарки от цигари, хартийки и непотребни вещи, мокри кърпички, изхвърлени в природата.

IMG 7873

Поведени от зам.-кмета Красимира Чахова, едната група се отправи към Аязмото и алеите над Зоопарка. Чувалите бяха оставени на удобно място, за да бъдат извозени от фирмата, която се грижи за чистотата в града.

Другата група се събра край едно от емблематичните места в друг старозагорски парк – край Стария чинар. Беседките и пейките получиха освежителна боя. Пространството, което привлича малки и големи за раздумка и пикник, бе почистено. Събраните десетки балони, опаковки от хранителни продукти, конфети и посуда за еднократно ползване, напомнят, че е необходимо да се грижим за околната среда и след специалните поводи, които имаме възможност да празнуваме на открито.

Звено „Озеленяване и комунални дейности“ и специализирана група към него за поддържане на паркова мебел поеха ангажимент да се погрижат поетапно за подобряване на състоянието и на останалите скамейки в района. Община Стара Загора получи дарение и подкрепа за инициативата от две старозагорски фирми – „Ате Пласт“, специализирана в производство на гъвкави полимерни фолиа и опаковки за индустрията, както и „Багира“ – технически хипермаркети.

Необходимите материали за освежаване на различни елементи от площадки и паркови зони, както и торби и ръкавици, ще бъдат осигурени и за националната кампания. Тя ще съедини усилия на малки и големи, в съботния 17 септември.

От Министерството на околната среда и водите, чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната (ПУДООС), също бяха доставени консумативи. Във фейсбук страницата (https://www.facebook.com/daizchistimstarazagora), създадена специално за Стара Загора, може да намерите подробности за локациите, където ще бъдат на разположение в утрешния ден ръкавици и чували.

Кампанията „Да изчистим България заедно“ на БиТВ Media Group е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план.

www.infoz.bg  www.infoz.bg