Фигури на пресичащи деца призовават за отговорно шофиране

Фигури на момче с топка и момиче с домашен любимец са поставени до пешеходни пътеки при две от големите училища в Стара Загора – Второ ОУ „П. Р. Славейков“ и Пето ОУ „Митьо Станев“. Детските персонажи целят да се повиши вниманието на шофьорите, както и да напомни на подрастващите да използват пешеходните пътеки. Дарението на Община Стара Загора направи общинският съветник и член на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ Бояна Танева Манова.

pateka 1

„Утре празнувам своя 30-ти рожден ден. Отказах подаръци от приятелите ми и ги помолих да реализираме тази моя отдавнашна мечта. В няколко други български града съм виждала подобни фигури и като активен шофьор са ми правили впечатление. Вярвам, че по този начин ще изострим вниманието на обществото към безопасността на децата, които вече започнаха учебната година“ - сподели инициаторът на проекта. Тя благодари на Община Стара Загора за подкрепата, както и на групата на звено „Озеленяване и комунални дейности“, които са подпомогнали монтирането на фигурите.

Символичното откриване и начало на кампанията, която има за цел да постави още детски манекени около старозагорски училища, ще бъде на 17 септември (събота), от 13:30 часа, до Момчето с топката на бул. „Цар Симеон Велики“ – между Пето основно училище и парк „Тракия“.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми: