Живко Тодоров: Спортът е здраве, възпитава тялото и духа

За нас е чест да съберем толкова много състезатели в новата общинска спортна зала „Иван Вазов“. Благодарение на подкрепата на общината имаме възможност да реализираме този традиционен двудневен спортен празник, преди Деня на Стара Загора.

Това заяви при откриването на турнира по тенис на маса Ангел Гюзлев, треньор на домакините СКТМ „Торнадо“.

„Искам да ви благодаря, че спортувате, защото така давате много добър пример на подрастващите! В днешно време изкушенията пред тях са много, но обездвижването е основен проблем. Спортът е здраве, възпитава тялото и духа“ - сподели със състезателите кандидатът за втори кметски мандат Живко Тодоров. Той изигра демонстративна среща по тенис на маса и така символично бе дадено начало на състезанието.

Шампионатът се провежда на 3 и 4 октомври. В него участват над 20 клуба от цялата страна.

Отново по повод празника на града - 5 октомври, Стара Загора бе домакин на изложение на ретро автомобили. Около 60 превозни средства бяха паркирани пред Община Стара Загора в очакване на голямата награда - Купата на кмета. Живко Тодоров и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ разгледаха с интерес изложението и се запознаха с любопитни подробности около атрактивните возила.

Живко Тодоров подкрепи и ветераните от футболния „Берое“, които се изправиха в приятелски мач срещу сръбските футболисти от Ниш. Срещата се игра на изкуственото игрище над стадион „Берое“.

Кандидатът за втори кметски мандат изигра две полувремена със зелено-белия екип. Оспорваният двубой завърши 2:1 в полза на „Берое“.

Живко Тодоров с втераните от"Берое"

Живко Тодоров открива турнир по тенис на маса

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: пресцентър на ГЕРБ)

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни