Живко Тодоров пожела много нови шампиони на спортния клуб по борба Берое

Живко Тодоров пожела много нови шампиони на спортния клуб по борба „Берое“

Живко Тодоров, кандидат за кмет от ГЕРБ на Стара Загора за втори мандат, даде символично начало на шестото издание на народните борби, които се проведоха по случай празника на Стара Загора. „За мен е чест за поредна година да открием заедно традиционния турнир по народни борби...

Поздравявам специално организаторите – Клуб по борба „Берое“, клубът, който е дал много шампиони на България и продължава да дава! Радвам се, че всички постигнали върхове в този спорт са тук и подкрепят децата, които вървят по този път. Личният пример е важен, особено за подрастващите“ – каза Живко Тодоров.

В знак на благодарност към доброто съдействие и подкрепа, която е получавала през годините от Община Стара Загора, Българската федерация по борба подари на Живко Тодоров национален спортен екип, с пожелание за успех.

По време на церемонията за старта на народните борби беше връчен и почетен плакет на заслужилия треньор по борба Петко Драганов по случай неговия 80-годишен юбилей, както и за приноса му към развиването на спорта.

На комплекс „Трейс Арена“, в квартал „Кольо Ганчев“ се събраха някои от най-големите имена в борбата, които с интерес изгледаха състезанието на борците. Те бяха разделени в няколко категории – мъже до 65, до 75, до 85, над 85 килограма и кадети. За първите трима във всяка от възрастовите групи и категории бяха раздадени награди.

borba stara zagora 01

borba stara zagora 03

borba stara zagora 04

infoz autor  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема