Стара Загора представи кариерния си потенциал пред българската общност в Мюнхен

Стара Загора представи кариерния си потенциал пред българската общност в Мюнхен

Община Стара Загора беше единствената българска община, която стана част от първото събитие на Bulgaria wants you в чужбина, обединено от мотото „Живот и кариера – защо в България?“. Част от него беше кариерното изложение с 20 щанда на български и международни компании. Представители на Община Стара Загора – отдел „Инвестиции“, заедно с компаниите „Regiocom“ и „Edynamix“, както и с екипа на Индустриална зона „Загоре“ се представиха с общ щанд.

munish 01

Те показаха от една страна как местната власт и бизнесът могат да работят съвместно за обща кауза, а от друга разкриха предимствата на града от гледна точка на добрите условия за живот и възможностите, които предлага за кариерно развитие. Старозагорският щанд бе сред най-посещаваните. Представителите на Стара Загора споделиха, че са предизвикали интерес сред студенти, търсещи реализация след дипломирането си в Германия, но също така и сред трайно установили се българи, които вече плануват своето завръщане.

„На събитието имаше и много наши съграждани, които бяха силно развълнувани и впечатлени от присъствието на Общината в Мюнхен, както и от специалния фокус, който организаторите поставиха върху града. Хората са най-голямото богатство на един народ, поради това и Община Стара Загора инвестира в тази посока. Градът е напълно променен с нова и модерна визия, с реновирани училища и детски градини, с облагородени паркове и алеи. Работи се за стимулиране на бизнес средата. Съвместната инициатива на местната власт и държавата, които създадоха една от най-модерните и напълно завършени обособени индустриални зони – „Загоре“, е индикация за сериозността на всички ни за привличането на български и чужди компании“, каза в своето интервю пред камерите на Bulgaria wants you Росица Райкова, началник отдел „Инвестиции“.

Представители на Община Стара Загора на събитието, събрало близо 1000 сънародници в Мюнхен, бяха още младши експертът на отдел „Инвестиции“ Вероника Петкова, Радослав Танев – изпълнителен директор на Индустриална зона „Загоре“ и техническият сътрудник на зоната Антоанета Никова.

Българската общност се срещна освен с основателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов, така и с президента Росен Плевнелиев (2012 – 2016 г.), журналиста Георги Тошев, продуцента Магърдич Халваджиян и Люси Дяковска, които бяха лектори на форума. Всички те разказаха своите истински и вдъхновяващи истории по пътя им към успеха, за да мотивират българите, че те са „добре дошли“ обратно в родината си и че България може да им предостави също толкова възможности и добър стандарт на живот, какъвто имат в Германия.

munish 02

www.infoz.bg  www.infoz.bg