Анджелина Джоли angelina jolie

Любопитните професии от миналото на звездите

Често забравяме, че световните знаменитости също са нормални човешки същества и повечето от тях не са родени със сребърна лъжичка в уста, дори напротив. Ако някога сте се чудели с какво всъщност са се занимавали любимите ви звезди, преди славата да ги застигне, тази статия ще ви даде отговори. А отговорите са повече от любопитни.

Оказва се например, че Джей Зи някога е работил като… наркодилър. Нещо повече, рапърът дори споделя, че именно тази незаконна дейност от миналото му е положила основите на неговия бизнес нюх.

Виктория Бекъм пък отчаяно е искала да бъде модел или актриса, но по-често е била пренебрегвана на кастинги. И все пак едно телевизионно предаване, наречено Body Matters, дава шанс на певицата, възлагайки ѝ да се пързаля на ролкови кънки, облечена като… сперматозоид.

Патрик Демпси е имал обещаваща кариера като професионален жонгльор и дори е печелил сребърни медали на международни състезания през 1982 и 1983 година.

Когато е бил на 19 години, Чанинг Тейтъм е работил като стриптийзьор, при това за цели 9 месеца.

Упи Голдбърг пък е записала в биографията си не една, а цели две любопитни професии. Чаровната актриса е работила като гримьор на трупове, а след това е била и зидар.

Хю Джакман някога е преподавал физическо възпитание в училище, а от време на време се е изявявал и като клоун на детски партита. Шерил Кроу също е била част от образователната система и е преподавала като учителка в ниските класове.

Johnny DeppДжони Деп е бил от онези недолюбвани хора, които се обаждат по телефона, за да ви предложат да си купите химикалка. Неговата колежка Дженифър Анистън също се е пробвала в телемаркетинг сферата, но напуснала след едва две седмици работа. Деми Мур също се е обаждала по телефона често, но за да напомня на длъжниците на американска компания, че са просрочили месечните си вноски.

Един от най-богатите рапъри в света, Кание Уест, е започнал кариерата си като продавач-консултант в Gap.

Рейчъл МакАдамс пък цели три години е била част от персонала на McDonald’s.

Хелън Мирън някога е била промоутър на увеселителен парк.

Джон Бон Джоуви се е занимавал с производство на коледна декорация.

Харисън Форд и Мат ЛеБланк са били колеги дърводелци, макар и в съвсем различни периоди от време.

Джим Кери дълго време е работил като чистач във фабрика.

Въпреки че днес е отявлен сциентолог, някога Том Круз редовно е посещавал семинари на францисканската църква и е имал големи амбиции, свързани с това да стане проповедник.

Луси Лиу до голяма степен дължи хубавата си фигура на това, че дълго време е работела като инструктор по аеробика.

Джерард Бътлър е горд притежател на диплома по Право от Глазгоуския университет, но малко след като започнал работа в адвокатска кантора за първи път, бил уволнен. Това го накарало да осъзнае, че юридическите науки не са неговото призвание.

Анджелина Джоли е кандидатствала за работа като погребален агент, но така и не получила покана за интервю.

Ева Мендес пък е продавала наденички в търговски център.

Може би няма да ви учуди, че Ози Озбърн някога е работел в кланица.

Джордж Клуни е продавал застрахователни полици от врата на врата.

Мик Джагър е работел като портиер в психиатрична клиника.

Никол Кидман е била принудена да напусне училище на 17-годишна възраст и да работи като масажист, след като майка ѝ се разболява тежко. Дани Девито също някога е бил част от персонала на салон, но се е изявявал като фризьор.

И все пак, може би най-любопитната професия принадлежи на Кристофър Уокън, който е бил дресьор на лъвове в цирк.

infoz autor Гергана Няголова, www.infoz.bg