„Берое” победи „Акжаик” с два гола на Исмаил Иса

ПФК „Берое“ победи с 2:0 казахстанският „Акжаик“ (Орал) в контролна среща, играна в Сиде, Турция. Двете попадения отбеляза Исмаил Иса в 13-ата минута от дузпа и в 75-ата минута след пас на Морел.

В 3-ата минута Атанас Зехиров изведе в коридор Исмаил Иса, който навлезе в наказателното поле, но в последствие бе блокиран от футболист на „Акжаик“, който изчисти в ъглов удар. Не се стигна до сериозна опасност пред вратата на казахстанците при последвалото изпълнение, съобщиха от пресцентъра на "Берое".

Берое победи АкжаикВ 8-ата минута Веселин Пенев центрира към намиращия се в наказателното поле Исмаил Иса, който засече топката с глава, но я изпрати встрани от целта.

Георги Сърмов стреля от пряк свободен удар в 11-ата минута, но отбраната на „Акжаик“ се справи, избивайки топката.

„Беройци“ откриха резултата в 13-ата минута, когато Исмаил Иса бе точен от дузпа. Реферът посочи точката, след като бранител на „Акжаик“ игра с ръка в наказателното поле след удар на Божилов.

В 22-ата минута Валинлин комбинира с Говедарица, който стреля от границата на наказателното поле, но бе крайно неточен, изпращайки топката високо над целта.

Пет минути след това Валинлин проби от ляво и центрира по земя към Кхромхов, но последвалият удар на играча с номер 20 бе избит от бранител на „Берое“ в корнер.

В 30-ата минута след нов ъглов удар за тима на „Акжаик“, след карамбол, заформил се в наказателното поле на беройци, ситуацията бе овладяна и Георги Динков изчисти.

Кхромхов засече коварно центрирана в малкото наказателно поле топка в 36-ата минута, но Михаил Михайлов прояви завиден рефлекс и изби.

В 41-ата минута Веселин Пенев изпълни корнер, заложен вдясно от целта, а Георги Божилов засече с глава центрираната топка, но бе неточен.

Неманя Милисавлевич стреля по диагонал от 24 метра в 44-ата минута, но топката не влезе в очертанията на вратата.

Последната контрола от зимната подготовка на "Берое" в Турция е срещу Саповнела (Терджола, Грузия) на 11 февруари 2016 г.

infoz autor www.infoz.bg (Снимка: www.beroe.bg)

Теми: