Коженото яке: Начин на употреба

Кожата е любима материя на дизайнерите от десетилетия. Тайната ѝ се крие в това, че притежава едновременно сила и гъвкавост, така че без проблем да успее да се “превъплъти” в почти всяка модна приумица. Може би най-популярният представител на облеклото, направено от лицева кожа, е якето, което освен за вечен моден аксесоар, заслужено печели и приза за най-универсална и практична дреха, тъй като не се страхува от вятър и дъжд.

А в допълнение не изисква почти никаква специална поддръжка.

Коженото яке може да бъде комбинирано еднакво добре както със спортни джинси, така и с елегантна рокля от шифон.

А ето и какви любопитни форми приема коженото яке през 2015 година!

leather jacketТака наречената oversize тенденция, свързана с буквално преуголемяване на дрехите, и този сезон е на абсолютна власт, завземайки нови територии. Този път в нейни пленници се превръщат кожените якета, които приемат възширока и на моменти дори торбеста форма, доминирана от овална силуетна линия.

И все пак, може би най-актуалната в момента тенденция сред кожените якета е асиметричната линия. Особено когато става въпрос за ципове, яки и колани.

Много дизайнери заложиха и на якета без яки, изработени от лицева кожа. Тази тенденция, която се противопоставя на асиметрията и пищните акценти пък се отличава с фина и женствена линия и идеално “разцъфва” на фона на светли и пастелни тонове.

leather jacketДоминиращата в момента в световен мащаб носталгия към модата на 60-те и 70-те е завладяла и света на кожените якета, а дизайнерите се надпреварват да покажат своите съвременни интерпретации на тема “ретро силует”. Изключително актуална е така наречената А-линия, акомпанирана от обли рамене и ¾ ръкави.

Разбира се, дамите, които предпочитат спортно-елегантния стил в облеклото, също не са пренебрегнати. За тях модният подиум предлага изчистени къси модели с цип, решени както в класическите черно и бяло, така и в по-закачливи зелени, червени и жълти нюанси.

 

infoz autor Гергана Няголова, www.infoz.bg