Джейсън Стейтъм

Актьори, разминали се на косъм от смъртта

Да бъдеш актьор не е никак лесна задача, особено когато участваш в мащабни холивудски продукции, изпълнени с каскади, които водят и до инциденти, голямо напрежение и физическа болка. За да се убедите сами в това, прочетете тези любопитни случаи, в които световноизвестни звезди от големия екран се измъкват буквално на косъм от смъртта, при това по време на снимки.

Джейсън Стейтъм
Актьорът снима в България “Непобедимите 3” и като част от ролята си шофира камион. В един момент обаче се оказва, че спирачките на возилото са в пълна неизправност и така Джейсън Стейтъм губи контрол над пътя и пада заедно с камиона от близо 20-метрова скала право във водите на Черно море. За щастие актьорът има предишен опит като професионален водолаз и по тази причина съумява да се спаси, преди да бъде твърде късно.

Джаки Чан
Докато актьорът снима в бивша Югославия хонконгския филм Armour of God, пада и се ранява толкова тежко, че се налага след това да претърпи тежка мозъчна операция. От тогава Джаки Чан, както сам споделя, има метална пластина в главата, която му напомня, че невинаги е нужно да прави всичко сам и че понякога все пак е по-добре да използва услугите на каскадьор.

George ClooneyДжордж Клуни
Най-чаровният актьор на Холивуд чупи гърба си по време на снимките на “Сириана”, след което прекарва дълго време в болница. Въпреки че не е имало реална опасност за живота му, актьорът споделя, че болката е била толкова силна, че неведнъж му е минавало през главата да се самоубие.

Даян Крюгер
По време на снимките на “Гадни копилета” Куентин Тарантино започва да души Даян Крюгер, за да ѝ докара вид на реално измъчена от задушаване жена, каквато е и ролята ѝ. Но в крайна сметка режисьорът стига твърде далеч, защото актрисата губи съзнание.

Мартин Шийн
Докато снима “Апокалипсис сега” и по-конкретно докато участва в сцената в джунглата, Мартин Шийн получава инфаркт, вследствие на което не може да се възстанови със седмици.

Дженифър Лоурънс
Актрисата за малко да загине от задушаване на снимачната площадка на “Игрите на глада: Сойка присмехулка”, след като една от машините за мъгла се счупва.

infoz autor Гергана Няголова, www.infoz.bg