Ева Паунова кани старозагорци да участват в конкурс за дигитални таланти

Ева Паунова кани старозагорци да участват в конкурс за дигитални таланти

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и посланик на инициативата eSkills for Jobs Ева Паунова кани старозагорци да се включите в конкурс, който ще отличи европейските граждани с добри компетенции в сферата на информационните технологии.

Тази година надпреварата протича в три различни категории - Young digital talent, Innovative App developer и Outstanding digital skills developer.

„Убедена съм, че България притежава, както много добри ИКТ специалисти, така и много млади хора със завидни дигитални умения и креативни идеи. Този конкурс е прекрасна възможност да засвидетелстваме този факт пред цяла Европа. Миналата година отличен бе българинът Димитър Узунов, който беше разработил играта за смартфон Phoenix Wars. Силно се надявам, тази година да имаме финалисти и в трите категории“ - заяви Ева Паунова.

Кандидатури се приемат до 31 юли 2016 г. Всички победители и подгласници ще бъдат наградени на конференцията на eSkills for Jobs през октомври месец в Братислава, Словакия. Конкурсът се провежда в рамките на инициативата на Европейската комисия, чийто изпълнител за България е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

infoz autor www.infoz.bg