Първият съперник на "Берое" в Лига Европа е "Радник" от Босна и Херцеговина

Жребият определи "Радник" (Бийелина, Босна и Херцеговина) за съперник на "Берое" в първи квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща ще се играе в Стара Загора на 30 юни 2016 г. Реваншът е на 7 юли в Бийелина.

Жребият беше изтеглен на 20 юни в 14 часа българско време в централата на УЕФА в Нион.

FK Radnik

„Радник Бийелина“ (Бийелина, Босна и Херцеговина) е основан на 14 юни 1945 година, но любопитен факт е, че подобно като в Стара Загора в босненския Бийелина развитието на футбола започва именно през 1916 година. Счита се, че „Радник“ е естествен наследник на местните футболни традиции, като основните клубни цветове са син и бял.

Отборът се състезава в първа дивизия на шампионата на Босна и Херцеговина, като през последния сезон завършва на 7-а позиция под наставленията на Славко Петрович.fk beroe

Отборът играе домакинските си срещи на градския стадион в Бийелина, който е с капацитет от 6 000 места.

Сред най-големите успехи на клуба личат трикратното постижение за първо място в Първа лига на Република Сръбска, която е административна област от Босна и Херцеговина и четирикратен носител на Купата на Република Сръбска.

През изминалия сезон 2015/16 „Радник Бийелина“ печели за първи път в своята история Купата на Босна и Херцеговина, като по този начин си осигурява и квота за евротурнирите, в които се явяват като дебютанти, съобщиха от пресцентъра на ПФК "Берое".

 

infoz autor www.infoz.bg

Теми: