Първата околосветска обиколка с електрически мотоциклет ще премине през Стара Загора

Първата околосветска обиколка с електрически мотоциклет, осъществявана от 25 холандски студенти от EindhovenUniversity of Technology- Холандия (№ 1 технологичен университет в Холандия), ще премине през София и Стара Загора.

Регионалният офис за Югоизточна Европа на Световния алианс за децентрализирана енергетика и Търговско промишлената палата - Стара Загора са национални партньори по проекта. Инициативата е подкрепена и от община София, община Стара Загора, Регионален академичен център Стара Загора (РАЦ Стара Загора) и oт Тракийски университет.

Стара Загора един от двата български града, в които ще бъде представен проектът. Това се дължи на приноса на Палатата и на РАЦ за интелигентното използване на енергията, прилагането на възобновяеми енергийни източници и популяризирането на екологичния транспорт, както и на политиката на Общината, насочена към екологично и устойчиво развитие.

Церемонията по официалното посрещане на електрическия мотоциклет и съпровождащите го 7 автомобила с холандските студенти ще се проведе пред сградата на Община Стара Загора. Кметът Живко Тодоров е патрон на събитието.

Обиколката от 40 000 км ще се осъществи за 80 дни и ще премине през България. Участниците ще пристигнат в София на 17 август 2016 г., а на 19 август 2016 г. са предвидени две събития в столицата и в Стара Загора, с кратка демонстрация на мотоциклета. След това студентите ще отпътуват за Турция.

Национални и международни публични фигури, които подкрепят проекта са:
•    JAN PETER BALKENENDE - министър-председател на Холандия 22 юли 2002 - 14 октомври 2010 г. Награден с приза "Gouden RAI Wiel" in 2011 за своя принос в развитието на автомобилния транспорт, благоприятстващ околната среда.
•    RICKNIEMAN - известен водещ на новините в RTL 1996 г. - април 2015 г., работи като журналист в различни програми, включително в CNN. В момента е водещ на токшоу всяка неделя по WNL opZondag, което коментира актуални събития.

storm

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема