Първата околосветска обиколка с електрически мотоциклет ще премине през Стара Загора

Първата околосветска обиколка с електрически мотоциклет, осъществявана от 25 холандски студенти от EindhovenUniversity of Technology- Холандия (№ 1 технологичен университет в Холандия), ще премине през София и Стара Загора.

Регионалният офис за Югоизточна Европа на Световния алианс за децентрализирана енергетика и Търговско промишлената палата - Стара Загора са национални партньори по проекта. Инициативата е подкрепена и от община София, община Стара Загора, Регионален академичен център Стара Загора (РАЦ Стара Загора) и oт Тракийски университет.

Стара Загора един от двата български града, в които ще бъде представен проектът. Това се дължи на приноса на Палатата и на РАЦ за интелигентното използване на енергията, прилагането на възобновяеми енергийни източници и популяризирането на екологичния транспорт, както и на политиката на Общината, насочена към екологично и устойчиво развитие.

Церемонията по официалното посрещане на електрическия мотоциклет и съпровождащите го 7 автомобила с холандските студенти ще се проведе пред сградата на Община Стара Загора. Кметът Живко Тодоров е патрон на събитието.

Обиколката от 40 000 км ще се осъществи за 80 дни и ще премине през България. Участниците ще пристигнат в София на 17 август 2016 г., а на 19 август 2016 г. са предвидени две събития в столицата и в Стара Загора, с кратка демонстрация на мотоциклета. След това студентите ще отпътуват за Турция.

Национални и международни публични фигури, които подкрепят проекта са:
•    JAN PETER BALKENENDE - министър-председател на Холандия 22 юли 2002 - 14 октомври 2010 г. Награден с приза "Gouden RAI Wiel" in 2011 за своя принос в развитието на автомобилния транспорт, благоприятстващ околната среда.
•    RICKNIEMAN - известен водещ на новините в RTL 1996 г. - април 2015 г., работи като журналист в различни програми, включително в CNN. В момента е водещ на токшоу всяка неделя по WNL opZondag, което коментира актуални събития.

storm

infoz autor www.infoz.bg

Светът

Политиката на силата се завръща. На този фон европейските въоръжени сили ще останат подходящи само за участие в паради, ако не се обновят. Коментарът е на върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той каза това на годишната конференция на Европейската агенция по отбрана

* * *
САЩ ще предприемат дипломатически бойкот на приближаващата Зимна олимпиада в Пекин. Американските спортисти ще участват в Олимпиадата, но правителството на президента Джо Байдън няма да изпрати дипломатически и официални представители

* * *
Силна буря изкорени дървета и отнесе покриви на сгради в турския средиземноморски окръг Анталия, където скоростта на вятъра доближи 130 км/ч

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни