Александър Лукашенко: Включването на САЩ в Нормандската четворка ще доведе до мир в Украйна

Напрежението между световните сили е ескалирало до нивата от Студента война, смята президентът на Беларус Александър Лукашенко. "Кой би си помислил, че ще падат бомби и ще летят куршуми в съседна Украйна, че миризмата на голямата война ще се прокрадне отново из Европа или че напрежението между световните сили ще достигне нивото си от  Студената война?" - попита Лукашенко.

aleksander lukashenko Александър ЛукашенкоПрезидентът отбеляза, че Беларус си остава "място на мира, спокойствието и реда".

"За съжаление, някои хора са забравили уроците на Великата отечествена война, чиято 70-а годишнина ще празнуваме след няколко дни", заяви Лукашенко.

Главната цел на Беларус в момента е да запази мира, реда и независимостта си, изтъкна президентът. "Съдбата на Беларус няма да се реши на фронта или на площада, а зависи най-вече от нашата икономика. Икономиката е гарантът за националната ни независимост" - обяви Александър Лукашенко.

По-рано днес Лукашенко заяви, че ако САЩ бъдат включени в групата на Нормандската четворка (Русия, Германия, Франция и Украйна) ще настъпи мир в Украйна.

infoz autor www.infoz.bg, Стоян Трошанов (по информация на TASS)

Ако намирате тази информация за полезна или интересна, ще сме благодарни ако я споделите с вашите приятели...

Светът

Петролен танкер беше похитен в Оманския залив край бреговете на Обединените арабски емирства. Отвлеченият танкер "Асфалт принсес" се е насочил към иранските териториални води, а часове след това похитителите са го напуснали

* * *
Най-малко 4 души са убити и 20 са ранени при атентат с кола бомба в Кабул, близо до жилището на афганистанския министър на отбраната Бисмила Мохамади, който е невредим

* * *
Съединените щати ще продължат да нанасят въздушни удари в Афганистан в помощ на силите за сигурност на страната

* * *
Двама души загинаха, 7 са в критично състояние и още 31 са с наранявания след катастрофа на два пътнически влака, станала Западна Чехия

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни