Финалът на Детската Евровизия е на 20 ноември

Големият финал на Детската Евровизия 2016 е на 20 ноември. Българският представител Лидия Ганева ще излезе на престижната сцена с песента „Вълшебен ден“. Зрителите ще могат да проследят детския музикален конкурс на Европа по БНТ1 и БНТ HD от 17:00 часа.

Вчера Лидия се срещна за първи път с чуждестранните журналисти, които бяха впечатлени от нейната лъчезарност, която излъчва не само на сцената, съобщиха от БНТ.

„Хубаво е човек да се усмихва, това е полезно. Не съм от хората, които се усмихват само пред камера. Аз наистина се чувствам щастлива“ – каза 10-годишната певица. Тя допълни, че голяма подкрепа в Малта получава от Поли Генова, която също ще има изпълнение по време на тазгодишното шоу, заедно с трио LaTiDa.

„Поли беше с мен на репетициите и ми даде много ценни съвети, като например, да бъда по-енергична на сцената. Преди да пристигна в Ла Валета се видях и с Крисия, която ме посъветва да се запозная с останалите участници, да репетирам упорито и задължително да опитам малтийски сладолед“ – сподели още Лидия.

Lidia Special giftБългарският представител изненада останалите участници в конкурса с уникален подарък. За спомен раздаде кукли, създадени от българската фирма Famili Haski. Те са облечени с умален вариант на нейния сценичен тоалет, с който ще излезе на концерта в неделя.

Вчера Лидия, заедно с останалите участници в Детската Евровизия 2016, разгледа най-големия Научен музей в Малта. Социалната програма продължи с посещение на Националния аквариум в Ла Валета.

14-ото издание на конкурса е с променен регламент и зрителски вот тази година няма да има. Той ще бъде земенен от гласуване на две международни журита -  професионално и детско (деца на възраст между 9 и 14 години), с по пет членове от всяка участваща страна. В допълнение ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт.

Lidia on the stage Rehearsal Malta

www.infoz.bg