Сайт, разработен от българска компания, е № 1 в света в категорията Финансови услуги

Сайт, разработен от българска компания, получи престижна световна награда

Сайт, разработен от българска компания, беше признат за № 1 в света в сферата на финансовите услуги. Това се случи при връчването на престижните Награди за интерактивна медия.

Те се присъждат ежегодно от Съвета по дигитални медии - международна организация със седалище в Ню Йорк, обединяваща водещи компании в сферата на уеб дизайна, софтуерната разработка, програмирането, дигиталния меркетинг и онлайн рекламата.

Сайтът www.taxtake.com, разработен от българска софтуерна фирма, печели наградата за най-добър сайт в категорията „Финансови услуги“ за 2016 година. Той е направен по спецификация на международна компания, предоставяща данъчно-счетоводни и консултантски услуги в областта на американското данъчно облагане.

„Всеки участник в дадена категория се оценява по пет критерия – дизайн, качество на съдържанието, технологично и програмно изпълнение, функционалности и преживяване на потребителя, както и спазване на стандартите за съвместимост при употребата на различни браузъри и онлайн платформи. Максималният брой точки за всеки от петте критерии е 100, а сайтът, който разработихме, спечели общо 487 точки, което го класира на първо място в категорията „Финансови услуги“ - заяви Йордан Терзиев, главен разработчик и ръководител на проекта.

„Проектът беше изключително сложен и включваше над 500 страници данъчно-счетоводна информация, бланки и форми, които трябваше да се цифровизират и да се направят достъпни на максимален брой различни видове устройства. Трябваше да се запознаем с регулаторната рамка за защита и съхранение на информацията в САЩ, включително да създадем възможност за отдалечено подписване на документи (електронен подпис) от американски граждани. Тази престижна награда за нас е голяма чест и радост, защото една малка българска фирма успя да създаде продукт на световно ниво“ - допълни Йордан Терзиев.

В състава на Съвета по дигитални медии влизат представители на повече от 10 страни, в това число САЩ, Австралия, Великобритания, Франция, Хонг Конг, Канада и Израел. Членовете на журито са от компании като „Майкрософт“, „Ню Йорк Таймс“, Си Ен Ен, „Тайм Уорнър“, „Верайзън“, „Кик Комюникейшънс“, „Емералд Пикчърс“, „Руфъс Ленърд“, университета „Франклин“ и много други.

Целта на наградите е да отличи компании, които инвестират в постигането на изключително качество и високи резултати при разработката и дизайна на уеб страници и приложения. С цел равнопоставеност, участниците се разделят в различни категории според дейността на дружеството, чийто сайт или приложение са номинирани.

www.infoz.bg