протест в Скопие, 17 май 2015 г.

Десетки хиляди протестираха в Македония срещу правителството на Никола Груевски (снимки)

Най-големият антиправителствен протест в Македония се проведе днес пред сградата на правителството в столицата Скопие. В протеста се включиха десетки хиляди хора и симпатизанти на опозиционни партии, граждански и студентски сдружения. Всички протестиращи призоваха за оставка на правителството на Никола Груевски.

Желанието им е насочено към връщане на свободата и демокрацията в страната. Никола Груевски e обвиняван в корупция, а също и за незаконни подслушвания и други злоупотреби. Той е начело на държавата от 9 години.

Пред протестиращите говориха представители на различни организации, режисьори, журналисти. Протестът приключи с изявление на лидера на опозицията Зоран Заев. Той поиска незабавна оставка на Груевски. Решението след това е назначаване на преходно правителство, което да организира честни и демократични предсрочни парламентарни избори. Заев има готовност да предложи план за преодоляване на политическата криза и за сформиране на бъдещо правителство.

Протестът премина мирно и жителите на Македония се разотидоха след 19 часа.

{responsivegallery}05-2015/skopie{/responsivegallery}

infoz autor www.infoz.bg

Споделете!

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24