Ако Дейвид Камерън беше анимационен герой...

21-годишната британка Девон Бун се превърна в същинска световна интернет сензация, след като зададе чрез статус в своя Facebook профил въпроса: “Кой е Дейвид Камерън и защо напоследък всички тук пишат само за него?”. За мнозина този въпрос е безумен. Постът ѝ бе публикуван миналия вторник - само дни, след като Камерън спечели може би най-оспорваната изборна кампания във Великобритания от десетилетия насам.

Facebook question David Cameron young mother askedРазбира се, статусът на Девон бързо събра стотици коментари, най-редовният сред които бе: “Моля те, кажи ми, че се шегуваш!” На подобни въпроси обаче младата майка отговаря: “Ха-ха, та аз дори не знам как се гласува. Не знам никакви имена на политици и политически партии. Не знам каква е връзката между Тони Блеър и Осама бин Ладен, но те са единствените министър-председатели, за които съм чувала. Просто се заговорих с братовчедка си за това кой е този Дейвид Камерън и защо всички във Facebook го коментират и, тъй като тя също не знаеше, реших да напиша поста. Не гледам новини и не чета вестници, затова и никога не бях чувала за него, допреди седмица. Помислих си, че сигурно е някаква знаменитост или нещо подобно.”

Девон Бун, която преди по-малко от година ражда своя син, първоначално смята също така и че Барак Обама е терорист, но после осъзнава, че всъщност го бърка с Осама бин Ладен. А ето и как продължават коментарите ѝ, всички от които впоследствие бяха изтрити от стената на Facebook профила ѝ: “Последно си спомням, че Тони Блеър беше министър-председател. Но не мисля, че вината е моя. Никой в училище не ни разказваше за политика. Как тогава да знаем каквото и да е по тази тема? Трябва да ни учат на такива неща, а не на глупости като това как се размножават цветята и подобни неща, които не са нужни никому. Вкъщи гледам основно детски филмчета покрай малкия, а понякога следя и сериали. Новините ми действат твърде депресиращо.”

И все пак, Девон Бун не е единственият политически илитерат, доказващ с Питагорова точност теоремата за глупостта, която ходи по хората. Преди малко повече от година Джема Уоръл, гримьор от САЩ, бе написала в своя Twitter профил статус, свързан с “президента Барако Барнър”.

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg

Споделете!

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24