Флойд Мейуедър vs Конър Макгрегър

Флойд Мейуедър vs Конър Макгрегър - шоу за стотици милиони

Именитият професионален боксьор Флойд Мейуедър победи ММА боеца Конър Макгрегър с технически нокаут в 10-и рунд. Мачът се състоя в неделя сутринта българско време 27 август 2017 г. в зала T-Mobile Arena в Лас Вегас. Срещата предизвика изключителен интерес и привлече около 1 милиард долара.

Mачът се игра по правилата на професионалния бокс, въпреки че Макгрегър никога не се е боксирал - нито като аматьор, нито като професионалист.

Организаторите бяха режисирали добре шоуто, като мачът още при обявяването си предизвика коментари за спортната му стойност. Флойд Мейуедър спечели 50-ата си победа на професионалния ринг, след като приложи няколко пъти защитната тактика да обръща гръб на съперника си, който очевидно не знаеше какво да прави с ръцете си. Срещата беше прекратена в десетия рунд от съдията - след серия от удари в главата на Макгрегър, като преди това рудновете бяха с разменено надмощие.

Последните секунди от мача между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър

Съперниците се срещнаха лице в лице по време на определяне на теглото им в събота. Ирландският ММА боец Конър Макгрегър тежи 69,4 килограма. Американецът е по-лек и премина кантара с 67,8 килограма.

Американецът Флойд Мейуедър няма загуба на професионалния боксов ринг - 49 победи в 49 мача. Мейуедър, чиито последен официален мач беше през есента на 2015 г., когато обяви край на кариерата си, ще заработи над 250 милиона долара от двубой. С това той ще стане едва петият спортист в историята, получил хонорари над 1 милиард долара в кариерата си (след Михаел Шумахер, Джак Никлаус, Арнолд Палмър, Тайгър Уудс и рекордьора Майкъл Джордан). Официално обявените гарантирани хонорари за двубойя са за Флойд Мейуедър – $ 100 милиона, а Конър Макгрегър - $ 30 милиона.

Шампионът в лека категория на UFC Конър Макгрегър (на 28 години) ще заработи от битката около 100 милиона долара. Това е сума, която ирландецът не е получавал досега и със сигурност не е мислил за възможна само до преди няколко месеца.

Хонорарите им обаче зависят от приходите от зрителите - от продажбата на телевизионни права и от гледанията в интернет по системата плати за да гледаш (pay-per-view). Цените за pay-per-view за двубоя между Мейуедър и Макгрегър са същите като в битката на американеца с филипинеца Мани Пакиао през 2015 г. и достигат до 99,95 долара за видео с HD качество. Тогава баха платени 4,6 милиона абонамента и събрани приходи от 455 милиона долара.

В световен мащаб мачът ще бъде достъпен за гледане - по телевизията или онлайн - в повече от 1 милиард домакинства в около 200 държави.

В България шоуто е достъпно на сайт на Мтел (https://ppv.mtel.bg/live) след регистрация и заплащане на 5,99 лева. Абонаментът позволява мачът да се гледа в реално време и до 24 часа след провеждането му.

Непосредствено преди мача букмейкърските залози в България са с коефициент 4.00 за победа на Флойд Мейуедър и 15.00 за Конър Макгрегър, но при ограничение на залога до 10 евро.

Floyd Mayweather vs Conor McGregor

 

  #MayweatherVsMcGregor  | #Mayweather  |  #McGregor

Mayweather v McGregor

www.infoz.bg 

 

I Am The Future (A Conor McGregor Film)

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber