Новоучредената Спортна комисия към Страсбургския клуб ще се председателства от Община Стара Загора

Новоучредената Спортна комисия към Страсбургския клуб ще се председателства от Община Стара Загора

Община Стара Загора, в лицето на ресорния заместник-кмет Красимира Чахова, ще председателства новоучредената Спортна комисия към Страсбургския клуб. Това стана по време на проведената 15-а поред годишна среща на клуба във френския град.

Тя присъства заедно със зам.-кмета по хуманитарните дейности Иванка Сотирова.

Чахова представи пред участниците във форума вдъхновяваща презентация, в която сподели опита на Община Стара Загора в стремежа ѝ да популяризира спорта и да приобщи към двигателна активност възможно най-голям кръг от хора, от всички възрастови групи. По данни на проф. Гаспарини от Страсбургския университет, застоялият начин на живот е четвъртият основен рисков фактор за здравето и води до смъртта на 4 милиона души. Това води след себе си и разходи в размер на 80 милиарда евро за здравни грижи, беше съобщено по време на срещата.

Основни приоритети в работата на комисията ще бъдат насърчаването на висока двигателна активност и интеграция на имигрантите чрез включване в спортни дейности, съобщи Красимира Чахова. Заедно с Иванка Сотирова те ще участват и в Световния форум по демокрация, организиран от Съвета на Европа, чиято основна тема е популизмът.

www.infoz.bg

Теми: