Премиерът на България Бойко Борисов е на посещение в Русия заедно с петима министри

Министър-председателя България Бойко Борисов проведе разговор с министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев. Основните теми бяха свързани с противодействието на тероризма, икономическите взаимоотношения между България и Русия, туризма и енергетиката.

Дмитрий Медведев каза, че в последните години партньорството между двете страни се активизира. "Сега можем да обсъдим отделни параметри от нашето търговско-икономическо сътрудничество", каза руският премиер.

Българският премиер посочи, че приоритетните теми в отношенията между България и Русия остават борбата с тероризма и сигурността, икономиката, туризмът и енергетиката. "Светът действително е едно много тежко място с неспирните конфликти. Ние и Европа сме много потърпевши от мигрантската вълна", допълни Бойко Борисов.

На срещата присъстваха заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Боил Банов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на туризма Николина Ангелкова, които са в официалната делегация, водена от премиера Бойко Борисов в Москва.

След 15 часà в Кремъл започна разговорът на Борисов с президента на Русия Владимир Путин.

borissov rusiya 02

borissov rusiya 03

borissov rusiya 01

Борисов - Путин

борисов путин

Бойко Борисов

Владимир Путин

Владимир

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg