Полицейски снимки от миналото на звездите

Звездите служат като модел за подражание на своите фенове, но въпреки това често кривват от “правия” път, а нерядко имат и проблеми със закона. И това далеч не е ново явление, характерно само за епохата на Лидзи Лоън и Джъстин Бийбър. През 60-те и 70-те години на миналия век знаменитости, превърнали се в легенди, имат присъствие в полицейски хроники.

А ето и кои са те и защо попадат в графата “престъпници”:

{responsivegallery}06-2015/rock{/responsivegallery}

Джими Хендрикс
През месец май 1969 година великият китарист е арестуван на летището в Торонто, Канада, след като проверяващите служители откриват в багажа му хероин и хашиш. Джими Хендрикс упорито твърди, че наркотичните вещества са били “подхвърлени” в чантата му и че той самият не е и подозирал за съществуването им. Впоследствие музикантът бива оправдан по обвинението за притежание и разпространение на забранени субстанции.

Дейвид Боуи
Легендарният изпълнител e арестуван в хотел в северната част на щата Ню Йорк през март 1976 година, заедно с Иги Поп и още двама техни приятели. Тогава 29-годишният Дейвид Боуи и компания биват обвинени за притежание на марихуана и прекарват няколко часа зад решетките.

Джанис Джоплин
Певицата прекрачва прага на ареста през ноември 1969 година, по обвинение в обида над длъжностно лице, след като по време на свой концерт в Тампа, Флорида, тя изрича куп ругатни по адрес на полицаи. По-късно обвиненията срещу Данис Джоплин са снети, защото съдът постановява, че действията ѝ са оправдани от правото на свобода на словото.

Джим Морисън
По време на концерт през 1969 година в Маями, фронтменът на The Doors решава да провокира публиката като започва да се съблича и да псува органите на реда. Вследствие на това е арестуван и осъден за неприлично поведение. Постъпката му обаче предизвиква огромно обществено недоволство, тъй като много концерти на групата биват отменени и в крайна сметка Джим Морисън е оправдан. Любопитен факт е, че по време на делото изпълнителят се защитава сам в съда.

Франк Синатра
Изпълнителят на легендарните хитове Strangers in the Night и My Way е арестуван през далечната 1938 година в Ню Джърси, защото… има връзка с омъжена жена, което според тогавашните щатски закони е престъпление, “достойно” за присъда.

Джони Кеш
Арестът на кънтри легендата се случва през октомври 1965 година, когато гранични служители откриват в багажа му транквиланти под формата на стотици таблетки. По това време Джони Кеш тъкмо се завръща от Мексико, но вместо да се прибере у дома, прекарва една нощ зад решетките. Впоследствие той се признава за виновен и получава 30-дневна условна присъда, както и глоба в размер на 1000 долара.

Кърт Кобейн
Фронтменът на Nirvana е арестуван през месец май 1986 година в родния си град Абърдийн за нарушаване на обществения ред в нетрезво състояние. Това обаче не е първият път, в който Кърт Кобейн влиза в конфронтация със служителите на реда. Година по-рано той е “прибран на топло” и по обвинения във вандализъм.

Мик Джагър
През 1967 година вокалистът на The Rolling Stones “позира” пред затворническия фотограф, след като е арестуван в Англия, по обвинение за притежание на наркотични вещества. Тогава 23-годишният Мик Джагър е задържан заедно с колегата си Кийт Ричардс и прекарва няколко дни “на топло”, преди да платят гаранцията му.

Ози Озбърн
Джон Озбърн, както е истинското име на легендарния изпълнител, е задържан от полицията през месец май 1984 година и наказан с престой в “изтрезвителното”. Според доклада, Ози е бил "потресаващо пиян".

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24