Роумингът поевтинява от 30 април 2016 г.

От 30 април 2016 г. роумингът става по-евтин. Операторите ще могат да начисляват само малка допълнителна такса към националните - до 5 евроцента на минута за телефонно обаждане, до 2 евроцента за текстово съобщение и до 5 евроцента за един MB данни (без ДДС).

roumingТези максимални тарифи за роуминг са с около 75% по-ниски от настоящите такси за разговори и трансфер на данни в роуминг.

Според постигнатото споразумение между Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът на ЕС таксите за роуминг ще бъдат премахнати на 15 юни 2017 г.

Споразумението предвижда:

  • премахване на таксите за роуминг от 15 юни 2017 г., което ще позволи на потребителите да плащат една и същата такса за телефонни разговори и достъп до интернет, както у дома, така и когато пътуват в ЕС
  • строги правила за отворения интернет (неутралност на мрежата), които да защитят правото на всеки европеец на достъп до интернет съдържание.

Тези мерки ще бъдат допълнени от амбициозна реформа на европейските правила в областта на далекосъобщенията през 2016 г.

През последните десет години Европейската комисия работи за намаляването на таксите за роуминг в ЕС, като цените, включително за трансфер на данни и текстови съобщения в роуминг, са паднали с 80% в сравнение с 2007 г.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Представителството на ЕК в България)

leka atletika stara zagora baner

Светът

Китай призова гражданите си да напуснат Афганистан заради зачестилите терористични нападения

* * *
Във Франция се провежда първият тур от регионалните избори (20 юни 2021). Вторият тур е насрочен за 27 юни. Право на глас имат над 47 милиона души

* * *
Ебрахим Раиси печели изборите за президент на Иран. 60-годишният Раиси е с ултраконсервативни разбирания. Той е шиитски духовник, който е подложен на санкции от страна на САЩ за предполагаеми нарушения на човешките права. Сегашният президент Хасан Рохани и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей поздравиха Раиси за изборната победа

* * *
Най-новият и най-голям пътнически самолет 737 MAX 10 в семейството на „Боинг“ изпълни първия си полет, отбелязвайки нов етап в рестартирането на този вид машини за средни разстояния, които 20 месеца бяха спрени от движение след две фатални катастрофи

* * *
Виртуална земя в блокчейн базирания онлайн свят Decentraland се продаде за повече от 900 хил. долара, което е рекордна покупка за платформата. Виртуалната земя е вид крипто актив. Във виртуални светове като Decentraland хората могат да показват реплики на свои колекции, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития. Базираната на блокчейн недвижима собственост във виртуални светове поскъпва като част от лудостта на пазара на NFT (Non-Fungible Tokens), която започна в началото на 2021 г.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема