Роумингът поевтинява от 30 април 2016 г.

От 30 април 2016 г. роумингът става по-евтин. Операторите ще могат да начисляват само малка допълнителна такса към националните - до 5 евроцента на минута за телефонно обаждане, до 2 евроцента за текстово съобщение и до 5 евроцента за един MB данни (без ДДС).

roumingТези максимални тарифи за роуминг са с около 75% по-ниски от настоящите такси за разговори и трансфер на данни в роуминг.

Според постигнатото споразумение между Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът на ЕС таксите за роуминг ще бъдат премахнати на 15 юни 2017 г.

Споразумението предвижда:

  • премахване на таксите за роуминг от 15 юни 2017 г., което ще позволи на потребителите да плащат една и същата такса за телефонни разговори и достъп до интернет, както у дома, така и когато пътуват в ЕС
  • строги правила за отворения интернет (неутралност на мрежата), които да защитят правото на всеки европеец на достъп до интернет съдържание.

Тези мерки ще бъдат допълнени от амбициозна реформа на европейските правила в областта на далекосъобщенията през 2016 г.

През последните десет години Европейската комисия работи за намаляването на таксите за роуминг в ЕС, като цените, включително за трансфер на данни и текстови съобщения в роуминг, са паднали с 80% в сравнение с 2007 г.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Представителството на ЕК в България)

Светът

Първото вулканично изригване на Канарските острови от 50 години насам предизвика евакуацията на около 5000 души, включително около 500 туристи. Канарските острови са безопасни за посещение, а изригването на вулкана е „великолепно шоу“, каза часове след това испанският министър на туризма Рейес Марото

* * *
6 души бяха убити и 28 са ранени след стрелбата в университета в руския град Перм. Нападателят, който е студент, е задържан от полицията, след като оказал съпротива и бил ранен. Той е оставил предварително съобщение за нападението си в социалните мрежи

* * *
На парламентарните избори в Руската федерация листата на партия "Единна Русия" – партията, която подкрепя президента на Русия Владимир Путин, е събрала 49,8%. Това показват данните след преброяване на 100% от протоколите. Партията на Кремъл ще получи около 112 депутатски мандата според гласуването за листата ѝ. Освен това тя печели в 198 едномандатни окръга. Така "Единна Русия" получава конституционно мнозинство в долната камара на Думата (над 300 места). На второ място е Комунистическата партия на Руската федерация с 18,9%

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема