Срещата на европейската младеж ще се проведе в Страсбург на 29 и 30 май 2020 г.

На всеки две години Срещата на европейската младеж (EYE) събира на едно място хиляди младежи от целия Европейски съюз и извън него, за да формират и споделят своите идеи за бъдещето на Европа. Четвъртото издание ще се проведе в Европейския парламент в Страсбург на 29 и 30 май 2020 г.

Подготовката вече тече, а тук ще намерите най-важната информация за събитието.

Срещата на европейската младеж EYE 2020 е единствена по рода си възможност млади хора да се срещнат в сърцето на европейската демокрация и да се вдъхновят взаимно, както и да вдъхновят хората, които вземат решенията. В продължение на два дни участниците имат възможността да се включат в широк кръг дейности и да станат част от артистични изпълнения, създадени в сътрудничество с партньори, младежки организации и със самите участници, съобщиха от Информационното бюро на Европейския парламент в България.

Среща на европейската младежОчакват ги срещи с много вдъхновяващи оратори, влиятелни личности, експерти, активисти и инфлуенсъри. След събитието тревогите, надеждите и идеите на младите хора се представят в доклад, който се раздава на всички членове на Европейския парламент. Някои от участниците ще имат възможността да доразвият най-вдъхновяващите идеи и да ги представят пряко на членовете на парламентарните комисии по време на специални младежки изслушвания в ЕП.

Как може да участвате?
EYE се стреми да насърчава равенството със силен ангажимент към достъпността за всички. Всички европейски младежи на възраст между 16 и 30 години могат да участват. За да се регистрирате, трябва да сформирате група от най-малко 10 души. Участието в EYE е безплатно. Участниците трябва сами да организират пътуването и престоя си и да заплатят пътните разноски и разходите за настаняване в Страсбург.
Груповата регистрация ще бъде открита през януари 2020 г. на този уебсайт.

Спонсорирани групи
EYE е събитие за младите хора, създадено съвместно с тях. Европейският парламент се ангажира да насърчава приобщаването и гражданската ангажираност. При определени условия групите могат да кандидатстват за финансова помощ. Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври 2019 г.

Формуляр за кандидатстване за финансова помощ от Европейския парламент за участие в EYE 2020 (на английски, немски и френски език).

Как да дадете своя принос към програмата на EYE 2020
Участниците също така могат да предлагат и организират дейности или да представят артистични изпълнения. Ако искате да предложите дейност или смятате, че можете да допринесете по какъвто и да е начин за програмата на EYE, кандидатствайте и станете един от организаторите на събитието. Крайният срок за подаване на предложения е 17 ноември 2019 г.

Формуляр за кандидатстване за принос към програмата на EYE 2020 (на английски, немски и френски език).

Нуждаем се от вдъхновението ви! Попълнете нашата анкета
EYE 2020 е събитие за младежи, създадено съвместно с младите европейци, поради което ни е необходима вашата помощ. Ще се радваме чрез специално създадена анкета да получим вашите свежи идеи за:

  • подзаглавие на EYE 2020;
  • вдъхновяващи оратори за обогатяване на програмата на EYE;
  • медийни партньори, които да ни помогнат да разпространим информацията за EYE 2020.

Но това не е всичко. Ако попълните анкетата, можете да участвате в конкурс, за да спечелите пътуване до EYE 2020 с пропуск за достъп до всички зони, в случай че някоя от вашите идеи бъде избрана. Крайният срок за попълване на анкетата и участие в конкурса е 18 август 2019 г. Победителите в конкурса ще бъдат уведомени по електронната поща в края на август. За да участвате, трябва да сте жител на държава членка на ЕС, да имате навършени 16 години и да не сте на повече от 30 години по време на EYE 2020 (29 – 30 май).

Анкета: EYE 2020 – предложения за говорители, подзаглавие на събитието и младежки медии (на английски език).

Европейски младежки идеи
Успоредно със Срещата на европейската младеж (EYE 2020) искаме да улесним младите хора да участват активно в европейския демократичен живот. Ето защо създадохме уебсайта на Европейските младежки идеи.

Уебсайтът на Европейските младежки идеи е онлайн платформа, където всеки може да очертае собствените си идеи по въпросите, пред които е изправена Европа днес, както и идеи за Европа на утрешния ден. Той също така отправя покана за споделяне на предложения по конкретни теми и въпроси, свързани с инициативите на Парламента за младежта.

След като една идея бъде публикувана на уебсайта, други потребители могат да я харесат и да я коментират. Това може да доведе до оживен обмен, който да помогне за адаптирането, оформянето и дефинирането на предложенията. Освен това, ако мислите, че на сайта липсва важен въпрос, който вълнува вас и приятелите ви, не се колебайте да го предложите.

Всички събрани идеи ще бъдат използвани за обогатяване на програмата на Европейското младежко събитие и са вдъхновение за други младежи и инициативи на Европейския парламент.

Имате въпроси? Изпратете ни имейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Вулканичните изригвания на канарския остров Ла Палма се засилиха. Това принуди местните власти да евакуират още три града, а пожарникарите временно да прекратят работата си. Авиокомпаниите отмениха полети заради огромен облак от газ и пепел. Откакто изригна в неделя, вулканът Кумбре Виеха унищожи стотици домове и доведе до евакуацията на хиляди хора

* * *
Германия
провежда парламентарни избори на 26 септември. Двамата основни фаворити за следващ канцлер са Олаф Шолц (Германска социалдемократическа партия) и консерватора Армин Лашет (Християндемократическия съюз). Очаква се Зелените да подобрят значително своя резултат в сравнение с предишните парламентарни избори в Германия през 2017 г. и дори да станат част от бъдещо коалиционно правителство

* * *
Петима алпинисти са загинали след снежна виелица на връх Елбрус. Инцидентът се случва, след като 19 катерачи стигат височина над 5000 метра. Елбрус, разположен в Северен Кавказ, Русия, е най-високата планина в Европа - 5 642 метра

* * *
Вулканът Фуего, който се намира на 35 километра югозападно от столицата на Гватемала, изригна. Дъжд от вулканична пепел се изсипа върху четири села в района, но за момента не е разпоредена евакуация. Това е най-силното изригване от 2018 г., когато Фуего взе 215 жертви

* * *
Най-малко един човек е бил убит, а 12 ранени при стрелба в супермаркет в американския щат Тенеси (град Колиървил). От ранените хора някои са в много тежко състояние

* * *
Министърът на външните работи на Китай Ван И заяви, че различните едностранни санкции или рестрикции срещу Афганистан трябва да бъдат вдигнати колкото се може по-скоро

* * *
Федералният резерв на САЩ даде сигнал, че повишаване на лихвите може да последва по-бързо от очакванията. Централната банка предвижда, че инфлацията ще достигне 4,2% през 2021 г., над два пъти повече от целевото равнище, и тя заема позиция за действия за овладяването ѝ. Действията може да протекат бавно, като се очаква лихвите да нараснат до 1% през 2023 г. и до 1,8% през 2024 г. Фед съобщи също, че ще удвои нивото на повторно изкупуване на ежедневните си пазарни операции до 160 млрд. долара спрямо 80 млрд. долара.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker