Красиво вдъхновение от мрачните дълбини на Литва

Запознайте се с Виктория Рагана, по-известна в световните онлайн арт среди просто като Raggana. Тя е от Литва и се определя като вещица, която обаче вместо с магия, си служи с… фотоапарат. Разбиранията ѝ за живота са прости - вярва искрено в неразрушимата естествена връзка между човека и природата.

  И именно това се опитва да припомни на останалите, чрез своите фотографии. Омагьосващите кадри на Raggana изпращат съзнанието на пътешествие в един илюзорен свят, но в същото време и връщат към корените на чисто човешкото. Там, където няма скрупули, ограничения и норми, но и там, където само истински свободният дух би могъл да диша.

А преди да ви потопим в магията, сътворена от Виктория Рагана, ще ви разкрием и какво споделя самата тя за своето творчество пред онлайн изданието Bored Panda:

“Израснах на място, сгушено сред зелени гори и девствени поляни. Пътувах, за да изуча в детайли чудесата, дело на природата. Всичко това разви у мен безкрайно въображение, както и способност да вниквам в нещата по-дълбоко, отколкото “редовото” човешко око съумява. Тъкмо така се зароди и нуждата ми да снимам.”

{responsivegallery}07-2015/ragana{/responsivegallery}

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg