Нов живот за старите картини - The Remake Project

Нов живот за старите картини

Интернет е голям и блогове дебнат отвсякъде. А напоследък във виртуалното пространство се настаняват и трупат популярност все по-тясно специализирани “интернет дневници”, отговарящи на търсенето на различни групи потребители. Именно така се ражда и един от най-известните в световен мащаб арт блогове - BOOOOOOOM - място, в което почитателите на съвременните форми на изкуството могат да открият всичко най-ново и интересно от любимата си сфера, а художници, фотографи и творци от всякакъв “калибър” сверяват часовниците си.

Оказва се обаче, че създателят на BOOOOOOOM, Джеф Хамада, сам по себе си е не просто ентуасиаст, а и собственик на изключително креативно мислене и добро чувство за хумор. Арт блогърът дава воля на въображението си чрез собствения си проект, наречен The Remake Project.

Идеята на Джеф се ражда още през 2011 година и в основата ѝ се корени това да даде поле за изява на различни творци, които от своя страна да пресъздадат класически картини чрез съвременна фотография. И както може да се убедите от снимките, поместени в тази статия, резултатите са невероятни - креативни и в същото време изключително забавни.

След четири години усилен труд, проектът вече се радва на милиони почитатели и може да се похвали с книжно издание - Remake: Master Works of Art Reimagined. Своеобразният албум включва снимки от създаването на всяка от интерпретациите, както и разбира се крайните резултати.

Това, което според Джеф Хамада превръща проекта в изключително интересен, е фактът, че докато някои творци се придържат към оригинала и създават точни интерпретации, други предпочитат да “уловят” есенцията на творбата и да я вложат в ново, различаващо се визуално изображение. Независимо от избрания стил на работа обаче, The Remake Project е хитър начин да се помни, а и преосмисли историята на изкуството.

The Remake Project 01

The Remake Project 01

The Remake Project 01

The Remake Project 01

The Remake Project 01

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg