Сюрреалистични фотографии 3CM

Сюрреалистични фотографии, които ни напомнят да бъдем себе си

Юнг Ченг Лин, по-позната в артистичните среди под псевдонима 3CM, е от Тайван и твори в сферата на фотографията. Работите ѝ се радват на особена популярност, а най-новият ѝ проект беше споделен над един милион пъти само за няколко дни в интернет чрез социалните мрежи.

Макар и да изглежда на пръв поглед плашеща и садо-мазохистична, колекцията от последните кадри на Юнг Ченг Лин визуализира поредица от наболели теми, свързани с проблемите на жените и социалните стандарти. За да интерпретира тези въпроси, тя си служи с прости инструменти и материали, които взаимодействат с човешкото тяло. Червена връв, остри игли и рози буквално пресичат женски фигури в снимките, създавайки поразителни и донякъде тревожни визуални композиции, които оживяват след цифрова обработка. В един случай преждата дърпа назад раменете и ръцете на жена и така изправя позата ѝ, правейки я “идеална”; друг път пък низ увива ключица,  дърпа я напред и в резултат гърдите се уголемяват визуално, както модните и светските списания повеляват.

Въпреки че някои изображения едва доловимо разкриват своя контекст, проектът като цяло се стреми да се противопостави на обществените стандарти и крайните усилия, които много жени полагат, за да променят телата си и да отговарят на тези идеали.

{responsivegallery}07-2015/3cm{/responsivegallery}

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg

Теми: