Сюрреалистични фотографии 3CM

Сюрреалистични фотографии, които ни напомнят да бъдем себе си

Юнг Ченг Лин, по-позната в артистичните среди под псевдонима 3CM, е от Тайван и твори в сферата на фотографията. Работите ѝ се радват на особена популярност, а най-новият ѝ проект беше споделен над един милион пъти само за няколко дни в интернет чрез социалните мрежи.

Макар и да изглежда на пръв поглед плашеща и садо-мазохистична, колекцията от последните кадри на Юнг Ченг Лин визуализира поредица от наболели теми, свързани с проблемите на жените и социалните стандарти. За да интерпретира тези въпроси, тя си служи с прости инструменти и материали, които взаимодействат с човешкото тяло. Червена връв, остри игли и рози буквално пресичат женски фигури в снимките, създавайки поразителни и донякъде тревожни визуални композиции, които оживяват след цифрова обработка. В един случай преждата дърпа назад раменете и ръцете на жена и така изправя позата ѝ, правейки я “идеална”; друг път пък низ увива ключица,  дърпа я напред и в резултат гърдите се уголемяват визуално, както модните и светските списания повеляват.

Въпреки че някои изображения едва доловимо разкриват своя контекст, проектът като цяло се стреми да се противопостави на обществените стандарти и крайните усилия, които много жени полагат, за да променят телата си и да отговарят на тези идеали.

{responsivegallery}07-2015/3cm{/responsivegallery}

infoz autor Гергана Няголова | www.infoz.bg

Теми:

Светът

ФБР организира операция по претърсване на дома на включения в санкционния списък на САЩ руски олигарх Олег Дерипаска във Вашингтон

* * *
Европейският парламент призова Европейската комисия да предприеме незабавни действия в защита на полските граждани и основите на правото на Съюза, като задейства механизма за условност. Европейската комисия ще санкционира Полша за решение на нейния Конституционен съд, "представляващо пряко предизвикателство по отношение на единството на европейския правов ред", заяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

* * *
Полша увеличи двойно военните по границата си с Беларус. Почти 6000 полски войници вече охраняват границата на страната с Беларус, засилвайки мерките за сигурност срещу мигрантска вълна

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни