Ева Паунова конкурс с награда посещение Китай

Ева Паунова кани старозагорци да участват в конкурс с награда посещение в Китай

Евродепутатът от ГЕРБ/ ЕНП Ева Паунова бе избрана за посланик на инициативата "Китай без ограничения" (China Unlimited), включваща конкурс за култура и изкуство. 15-те победители в надпреварата ще бъдат наградени с 10-дневно пътуване до Китай, съобщиха от Информационния офис на евродепутата в Стара Загора.

Кампанията се реализира със съдействието на Китайското представителство към ЕС и Колежа на Европа по случай 40-годишнината от дипломатическите отношения между Китай и Европейския съюз.

Китайската стенаКонкурсът China Unlimited е отворен за всички граждани на 28-те страни от Европейския съюз, без ограничения във възрастта. Участниците ще имат възможността да изразят свободно своята визия за бъдещите отношения между Китай и Европейския съюз под формата на есе, снимка, видео или изящно изкуство.

Ева Паунова ще бъде част от специалното жури за конкурса, съставлявано от водещи политически фигури като Тибор Наврачич - комисар по образованието, културатa, младежтa и спортa, вицепремиерът и министър на външните работи на Белгия Дидие Рейндерс и посланика на Китай в Европейския съюз Янг Януи. Крайният срок за участие в конкурса е 31 август 2015. Повече информация можете да намерите тук.

"Дипломатическите отношения между ЕС и Китай могат да бъдат задълбочени чрез културно сътрудничество и обмен - ето защо с радост подкрепям инициативата China Unlimited." - сподели Ева Паунова, която е най-младият член на Делегацията за връзки с Китайската народна република към Европейския парламент. Според българския евродепутат, партньорството между Европейския съюз и Китай е от изключително важно значение за задълбочаването на икономическото и геополитическото сътрудничество.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема