Деца от старозагорска детска градина получиха награди от международен конкурс

Специални награди за рисунки получиха седем деца от старозагорската детска градина „Ален мак“. Те са участници в Седмия международен конкурс за детска рисунка „Дружат децата на планетата“, който се провежда в Беларус. Идеята му е да се укрепят международните и културните връзки между страните и изявите на талантливи деца.

 Конкурсът се организира от Министерство на образованието на Република Беларус, Националния център за художествено творчество на деца и младежи и Организацията на обединените нации в Беларус.

В конкурса участваха деца от 4 до 16 години. Събрани са 4500 живописни и графични творби на малки художници от 27 различни страни по света.

Темата през 2020 г. е посветена на изменението на климата – един от глобалните проблеми, които стои пред човечеството. Идеята е да се предадат, с помощта на художествени образи, проблемите, които създава изменението на климата и да се покаже какво може да се направи за защита на природата, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Журито е определило 86 победители в номинациите „Живопис“, „Графика“ и „Смесена техника“ в четири възрастови групи. В първата 4 – 6 години седем малки творци от детска градина „Ален мак“ са получили отличия. Това са: Никол Михалева, Виктория Иванова, Мирослав Матев, Владимир Петков, Пламена Желева, Александра Иванова и Цветелина Икономова.

„Честита награда трудолюбиви деца. Тези отличия са огромна радост за вашите преподаватели и за всички нас. Продължавайте все така упорито да творите и сбъдвайте мечтите си“, сподели Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение.

afisha b 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Политиката на силата се завръща. На този фон европейските въоръжени сили ще останат подходящи само за участие в паради, ако не се обновят. Коментарът е на върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той каза това на годишната конференция на Европейската агенция по отбрана

* * *
САЩ ще предприемат дипломатически бойкот на приближаващата Зимна олимпиада в Пекин. Американските спортисти ще участват в Олимпиадата, но правителството на президента Джо Байдън няма да изпрати дипломатически и официални представители

* * *
Силна буря изкорени дървета и отнесе покриви на сгради в турския средиземноморски окръг Анталия, където скоростта на вятъра доближи 130 км/ч

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни