Въведена е 14-дневна карантина за влизане на територията на щата Ню Йорк

Въведена е 14-дневна карантина за влизане на територията на щата Ню Йорк

Всички, които влизат на територията на щата Ню Йорк за престой повече от 24 ч. от всички щати на САЩ, които не са гранични на Ню Йорк, или от държави, които попадат в категорията ниво на риск от COVID-19 степен „2” или „3“ според Центъра по контрол и превенция на заболяванията на САЩ - България, както и държавите от ЕС, попадат в ниво – 3, подлежат на задължителна 14-дневна карантина.

Пълен списък с нивата на разпространение на COVID-19 в държавите по света според класификацията на американския Център по контрол и превенция на заболяванията.

От задължителната 14-дневна карантина се освобождават лица, които до 72 часа преди пристигане в Ню Йорк имат негативен резултат от тест за COVID-19, като при пристигане подлежат на тридневна карантина и на четвъртия ден при негативен резултат от втори тест за COVID-19 се освобождават от продължаване на карантината.
Лица, които пътуват извън щата Ню Йорк за по-малко от 24 ч. при завръщане, не подлежат на карантина. При всички случаи, при влизане в щата Ню Йорк, всички лица следва да попълнят декларации, като неизпълнението на това задължение е основание за възможното налагане на парични глоби.

Тези правила се прилагат към всички лица, включително държавни и правителствени ръководители, външни министри, дипломати и служители на Секретариата на ООН, както при пътувания с цел краткосрочни посещения, така и при дългосрочни командировки или отпуски.

При нужда от съдействие българските граждани в Съединените американски щати могат да се обръщат към генералното консулство на Република България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на консулството: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

От Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…”.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема