Въведена е 14-дневна карантина за влизане на територията на щата Ню Йорк

Въведена е 14-дневна карантина за влизане на територията на щата Ню Йорк

Всички, които влизат на територията на щата Ню Йорк за престой повече от 24 ч. от всички щати на САЩ, които не са гранични на Ню Йорк, или от държави, които попадат в категорията ниво на риск от COVID-19 степен „2” или „3“ според Центъра по контрол и превенция на заболяванията на САЩ - България, както и държавите от ЕС, попадат в ниво – 3, подлежат на задължителна 14-дневна карантина.

Пълен списък с нивата на разпространение на COVID-19 в държавите по света според класификацията на американския Център по контрол и превенция на заболяванията.

От задължителната 14-дневна карантина се освобождават лица, които до 72 часа преди пристигане в Ню Йорк имат негативен резултат от тест за COVID-19, като при пристигане подлежат на тридневна карантина и на четвъртия ден при негативен резултат от втори тест за COVID-19 се освобождават от продължаване на карантината.
Лица, които пътуват извън щата Ню Йорк за по-малко от 24 ч. при завръщане, не подлежат на карантина. При всички случаи, при влизане в щата Ню Йорк, всички лица следва да попълнят декларации, като неизпълнението на това задължение е основание за възможното налагане на парични глоби.

Тези правила се прилагат към всички лица, включително държавни и правителствени ръководители, външни министри, дипломати и служители на Секретариата на ООН, както при пътувания с цел краткосрочни посещения, така и при дългосрочни командировки или отпуски.

При нужда от съдействие българските граждани в Съединените американски щати могат да се обръщат към генералното консулство на Република България в Ню Йорк на следния телефонен номер: +1 212 935 4646. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на консулството: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

От Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…”.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

leka atletika stara zagora baner

Светът

Китай призова гражданите си да напуснат Афганистан заради зачестилите терористични нападения

* * *
Във Франция се провежда първият тур от регионалните избори (20 юни 2021). Вторият тур е насрочен за 27 юни. Право на глас имат над 47 милиона души

* * *
Ебрахим Раиси печели изборите за президент на Иран. 60-годишният Раиси е с ултраконсервативни разбирания. Той е шиитски духовник, който е подложен на санкции от страна на САЩ за предполагаеми нарушения на човешките права. Сегашният президент Хасан Рохани и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей поздравиха Раиси за изборната победа

* * *
Най-новият и най-голям пътнически самолет 737 MAX 10 в семейството на „Боинг“ изпълни първия си полет, отбелязвайки нов етап в рестартирането на този вид машини за средни разстояния, които 20 месеца бяха спрени от движение след две фатални катастрофи

* * *
Виртуална земя в блокчейн базирания онлайн свят Decentraland се продаде за повече от 900 хил. долара, което е рекордна покупка за платформата. Виртуалната земя е вид крипто актив. Във виртуални светове като Decentraland хората могат да показват реплики на свои колекции, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития. Базираната на блокчейн недвижима собственост във виртуални светове поскъпва като част от лудостта на пазара на NFT (Non-Fungible Tokens), която започна в началото на 2021 г.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема