Mastercard разширява покритието на Google Pay в Европа

Mastercard разширява покритието на Google Pay в Европа

Mastercard разширява услугите си в мобилните плащания с Google Pay за притежателите на карти в Австрия, България, Естония, Гърция, Унгария, Латвия, Литва, Холандия, Португалия и Румъния, на определени издатели партньори. Потребителите с Android устройства могат да използват смартфоните си, за да правят безконтактни покупки във физически магазини, както и онлайн.

Mastercard предоставя тази услуга в сътрудничество с международни банки и финтех компании, издатели на Mastercard карти, като Banca Transilvania, Bunq, CEC Bank, Curve, LHV Pank, Monese, N26, Revolut, Swedbank, Unicredit Bank Romania, and Viva Wallet и други. Наравно с тях, у нас новата услуга е достъпна и за потребителите на мобилен портфейл phyre на българската технологична компания Paynetics.

Иновативният white labeling модел, който компанията и Mastercard са изградили, предоставя готова инфраструктурна екосистема за мобилни приложения, която осигурява лесно и бързо въвеждане на решението от партньорите на Paynetics в България и Великобритания. Благодарение на тази екосистема, портфейлите остават съвместими помежду си и картодържателите споделят средства свободно.

След началото на пандемията, безконтактните трансакции в цяла Европа нараснаха с близо 80%. Тъй като потребителите започнаха да използват по-малко пари в брой, мнозина приеха безконтактните разплащания като безопасна, удобна и бърза опция – промяна, която се очаква да устои на времето. Новото представяне на Google Pay е пример за продължаващия ангажимент на Mastercard да внася иновации, които опростяват ежедневието на хората и правят плащанията още по-сигурни.

„Предоставянето на избор и иновации в плащанията е важна част от начина, по който подобряваме ежедневието на хората. С превръщането на хигиената във висок приоритет за много хора, искаме да сме сигурни, че продължаваме да надграждаме иновативните ни решения за безконтактни плащания. Днешното разширение дава възможност на клиентите да изберат най-удобния и безопасен начин на плащане, който отговаря на техните нужди във всеки един момент. За тази цел се радваме да обединим усилията си с Google, за да осигурим на хората, които обслужваме, лекота, бързина и спокойствие.“, отбеляза Милан Гаудер, вицепрезидент „Продукти и Иновации“ в Mastercard за Европа.

„Повече от всякога, хората искат да използват лесни и сигурни решения за плащане онлайн и безконтактно в магазините. Благодарение на сътрудничеството с Mastercard, притежателите на карти на участващите партньори в 10 нови европейски държави, ще могат да използват Google Pay през своите мобилни приложения. Надяваме се всички да оценят ползите, които носи разплащането с мобилни телефони Android на милиони места по света“, допълни Флорънс Дис, директор „Payments Partnerships“, Google.

Улеснението на потребителя е приоритет
За да се извършва плащане не е необходимо потребителите да свалят мобилната апликация от Google Play, а единствено да използват вградената в операционната система функция за плащане, като изберат бутона „Добавяне към Google Pay“ в участващите приложения за мобилно банкиране, за да добавят своята Mastercard.

След като картата им е добавена, потребителите могат да използват телефона си, за да плащат навсякъде, където се приемат безконтактни трансакции: магазинна мрежа, в сферата на услугите, фестивали и др. Мобилното приложение не е необходимо да бъде Google Pay и мобилното приложение не изискват да бъдат отворени и не се изисква интернет връзка. С приложението, потребителите могат да плащат над предварително зададения лимит за безконтактни трансакции, като отключат телефона си, преди да извършат плащането.

Сигурност на данните
Свързването на карта Mastercard с Google Pay внася допълнителна сигурност чрез технологията „Токенизация“ на Mastercard. Teхнологията на Mastercard защитава информацията за притежателя на картата, като замества номерата на сметките с „токен“ – уникален алтернативен номер на карта. Токенизацията намалява злоупотребите, свързани с електронни плащания, като прави трансакциите по-сигурни, включвайки динамичен компонент към всяко плащане. Когато потребителят използва мобилното си устройство при трансакция, на магазина се предоставя токенът, а не реалния номер на картата. За потребителите и търговците на дребно всяка покупка, направена с Mastercard през Google Pay, предлага всички предимства и сигурност на трансакция с физическата Mastercard. „Нашите функции за сигурност са сред най-доброто в индустрията и са един от ключовите фактори, които ни позиционират като предпочитан партньор както за потребителите, така и за бизнеса.“, добави Гаудер.

www.infoz.bg  www.infoz.bg